Valikko Sulje

Tilaa sisäilmamittaus

Haluatko saada lukuja tietoosi esimerkiksi kartoituskäynnin tueksi?

Sisäilmamittaus kertoo, onko kotisi sisäilmassa parannettavaa ja toimiiko kotisi ilmanvaihto. Mittaustulosten perusteella voidaan arvioida tarkemmin erilaisia menetelmiä ilmanvaihdon parantamiseksi.

Sisäilmamittauksella saat lukemien kautta tietoa onko kodissasi huono sisäilma ja erityisesti toimiiko kotisi ilmanvaihto miten hyvin. Mittausjakson päätyttyä asiantuntijamme laatii mittausraportin kotisi sisäilmasta ja ilmanvaihtosi toiminnasta sekä ehdotuksen miten parantaa kotisi ilmanvaihtoa, mikäli aihetta ilmenee.

Seitsemän (7) vuorokauden mittaukseen perustuvan sisäilmamittauksen, tulosten analysoinnin ja raportoinnin hinta on 169 €. Hinta sisältää toimituskulut.

HUOM! Toimimme ja suoritamme sisäilmamittauksia kartan esittämällä toiminta-alueella.

Arviolta yli puolissa 1930–1990-luvun omakotitaloista on huono tai erittäin huono sisäilman laatu

90 % näiden talojen asukkaista ei tiedä kärsivänsä huonosta sisäilmasta, koska huono sisäilma on näkymätön vihollinen. Sen aiheuttamat oireet tulevat usein esille vasta pitkän ajan kuluessa erilaisina terveysongelmina mm. hengitystieoireina. Valitettavan usein ilmanvaihdon puutteista syntyviin ongelmiin puututaan vasta silloin, kun asukkaille on syntynyt terveydellisiä ongelmia tai rakenteissa on havaittu mikrobi- ja homevaurioita.

 Tyypillisiä huonon sisäilman oireita

 • Hiilidioksidipitoisuus on korkea, mikä väsyttää ja alkaa särkemään päätä.
 • Ilmankosteus on korkea, koska ilma ei vaihdu riittävästi. Se aiheuttaa mikrobien kasvua rakenteissa ja tukkoisuutta hengityselimissä.
 • Erilaiset yhdisteet kulkeutuvat sisäilmaan ja sitä kautta hengitykseen, aiheuttaen pitkässä juoksussa pahimmillaan pysyviä sairauksia.

Yli 10 000 tehtyä tarkastusta – voit luottaa asiantuntijuuteemme

Olemme tehneet vanhojen talojen ilmanvaihdon kuntotarkastuksia yli 10 000 kotiin. Sisäilmamittaus sisältää asiantuntijan laatiman selkokielisen analyysiraportin kotisi sisäilman laadusta ja sisäilman mittalaitteen vuokran mittausjakson ajaksi. Sisäilmaraportti käydään asiantuntijamme toimesta läpi puhelimitse tai maksuttoman ilmanvaihdon kuntokartoituksen yhteydessä. Sisäilmamittauksen tilaaminen ei sido sinua käyttämään muita Ilmakkaan palveluja.

Näitä asioita asioita mittaamme

 • Radon: Maaperästä nouseva, keuhkosyöpäriskiä lisäävä hajuton ja väritön kaasu Lue lisää radonista
 • VOC-yhdisteet: esim. rakennusmateriaaleista erittyvät haihtuvat orgaaniset yhdisteet, mitkä aiheuttavat asukkaille mm. päänsärkyä ja ärsytystä
 • Hiilidioksidi: Liiallinen hiilidioksidin määrä sisäilmassa on hankala havaita mittaamatta. Liiallinen sisäilman hiilidioksidipitoisuus aiheuttaa väsymystä ja päänsärkyä.
 • Ilmankosteus: Liian kuiva huoneilma kuivattaa esim. limakalvoja ja liian kostea sisäilma aiheuttaa mikrobikasvua rakenteissa. Lue lisää sisäilman kosteudesta
 • Lämpötila: Vetoinen ja liian voimakas ilmanvaihto lisää lämmitystarvetta ja -kustannuksia. Tasainen lämpötila lisää asumisviihtyisyyttä.

Sisäilman laatu vaihtelee merkittävästi mm. sään, vuorokaudenajan ja kotona oleskelevien henkilömäärän mukaan. Siksi mittaamme kotisi sisäilmaa seitsemän (7) vuorokauden ajan saadaksemme riittävän kattavan mittausdatan analysoitavaksi.

Sisäilmamittaus soveltuu tehtäväksi rivi-, paritalo- ja omakotitaloihin (ei kerrostaloihin).

Saat tulosten perusteella raportin, jossa kerromme selkokielellä, onko kotisi sisäilmassa parantamisen varaa ja mitä suosittelemme sille tekemään.

Näin sisäilmamittaus etenee

 1. Tutustu sisäilmamittauksen ehtoihin.
 2. Täytä oheinen lomake.
 3. Toimitamme sisäilman mittalaitteen sinua lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen.
 4. Mittalaitteen mukana toimitamme mittauslaskun sekä mittausohjeet.
 5. Laita laite mittaamaan kotisi sisäilman laatua seitsemäksi (7) vuorokaudeksi.
 6. Palauta mittari Matkahuollon kautta meille (toimituskulut maksettu).
 7. Keskimäärin raportti toimitetaan noin kahden viikon kuluessa siitä, kun mittalaite on jätetty Matkahuollon kuljetettavaksi.
 8. Saat raportin sähköpostitse. Tarvittaessa ja tuloksista riippuen, sisäilma-asiantuntijamme soittaa ja käy läpi kanssanne saadut mittaustulokset.
 9. Jos mittaustulokset viittaavat sisäilmaongelmiin, on mahdollisuus sopia maksuton kartoituskäynti, jossa kartoitamme kotisi ilmanvaihdon toimivuuden ja sen erityispiirteet sekä selvitämme mahdolliset ongelmat ja ratkaisut ilmanvaihdon parantamiseksi.

HUOMIOITHAN, että vuokra-asunnoissa emme voi mittauksia suorittaa. Mikäli sisäilma-asiat mietityttävät, ja pohdit mittauksen teettämistä, ota ensisijaisesti yhteyttä vuokranantajaasi.

Tilaa sisäilmamittaus alla olevalla lomakkeella.