Valikko Sulje

TILAA SISÄILMA-
MITTAUS

Arviolta yli puolissa alle 2000-luvun omakotitaloista on huono tai erittäin huono sisäilman laatu

90% näiden talojen asukkaista ei tiedä kärsivänsä huonosta sisäilmasta, koska huono sisäilma on näkymätön vihollinen. Sen aiheuttamat oireet tulevat usein esille vasta pitkän ajan kuluessa erilaisina terveysongelmina mm. hengitystieoireina. Valitettavan usein ilmanvaihdon puutteista syntyviin ongelmiin puututaan vasta silloin, kun asukkaille on syntynyt terveydellisiä ongelmia tai rakenteissa on havaittu mikrobi- ja homevaurioita.

Sisäilmamittauksella saat lukemien kautta tietoa onko kodissasi huono sisäilma ja erityisesti toimiiko kotisi ilmanvaihto miten hyvin. Mittausjakson päätyttyä saat mittausraportin kotisi sisäilmasta ja ilmanvaihtosi toiminnasta sekä ehdotuksen miten parantaa kotisi ilmanvaihtoa, mikäli aihetta ilmenee.

Sisäilmamittaus kertoo toimiiko kotisi ilmanvaihto.

Sisäilmamittauksessa mitataan mm. kotisi lämpötilaa, ilmankosteutta, hiilidioksidin ja TVOC-yhdisteiden määrää sekä radonpitoisuutta.

Sisäilman laatu vaihtelee merkittävästi mm. sään, vuorokaudenajan ja kotona oleskelevien henkilömäärän mukaan. Siksi mittaamme kotisi sisäilmaa seitsemän (7) vuorokauden ajan saadaksemme riittävän kattavan mittausdatan analysoitavaksi. Näitä asioita mittaamme:

Lämpötila
Vetoinen ja liian voimakas ilmanvaihto lisää lämmitystarvetta ja -kustannuksia. Tasainen lämpötila lisää asumisviihtyisyyttä. Lue lisää mistä vedon tunne johtuu.

Ilmankosteus
Liian kuiva huoneilma kuivattaa esim. limakalvoja ja liian kostea sisäilma aiheuttaa mikrobikasvua rakenteissa. Lue lisää mistä hyvä ilmanvaihto koostuu.

Hiilidioksidi
Liiallinen hiilidioksidin määrä sisäilmassa on hankala havaita mittaamatta. Liiallinen sisäilman hiilidioksidipitoisuus aiheuttaa väsymystä ja päänsärkyä. Lue lisää hiilidioksidista.

TVOC-yhdisteet
Vanhoissa taloissa erilaiset hajut ovat yleisesti koettu haitta. Haju on peräisin ilmassa olevista yhdisteistä. Ilmaan voi päätyä epäpuhtauksia ulkoa, talon rakenteista, maaperästä tai itse asukkaista. Nämä haihtuvat orgaaniset yhdisteet saattavat aiheuttaa asukkaille mm. päänsärkyä ja ärsytystä. Lue lisää hajuista.

Radon
Suomalaisasuntojen radonpitoisuudet ovat maailman suurimpia. Maaperästä nouseva, keuhkosyöpäriskiä lisäävä hajuton ja väritön kaasu. Lue lisää radonista.

Katso malliraportti klikkaamalla kuvaa

Puhdas sisäilma on terveydellesi yhtä tärkeää kuin uni, liikunta tai terveellinen ruokavalio. Siksi sisäilmamittaus kannattaa tehdä.

Näin sisäilmamittaus etenee

Täytä oheinen lomake. Toimitamme mittalaitteen sinua lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Toimitamme mittalaitteen mukana laskun sekä ohjeet.

Laita laite mittaamaan kotisi sisäilman laatua seitsemäksi (7) vuorokaudeksi makuuhuoneeseen tai lastenhuoneeeseen (laite ei sovellu wc- tai kylpyhuonetiloihin).

Palauta mittauslaite sovitusti Matkahuollon kautta meille. Raportti toimitetaan sinulle sähköpostitse noin kahden viikon kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet mittalaitteen.

Tarvittaessa ja tuloksista riippuen, sisäilma-asiantuntijamme soittaa ja käy läpi kanssanne saadut mittaustulokset.
Jos mittaustulokset viittaavat sisäilmaongelmiin, on mahdollisuus sopia maksuton kartoituskäynti, jossa kartoitamme kotisi ilmanvaihdon toimivuuden ja sen erityispiirteet sekä selvitämme mahdolliset ongelmat ja ratkaisut ilmanvaihdon parantamiseksi.

Huomioithan, että vuokra-asunnoissa ja kerrostaloissa emme voi mittauksia suorittaa.
Suoritamme ensisijaisesti sisäilmamittauksia kartan esittämällä toiminta-alueella:

Tilaa sisäilmamittaus

Tyytyväisten
asiakkaiden
suosittelema

Yli 10 000
kuntokartoituksen
kokemuksella

Kustannustehokas
ja helppo
kokonaisratkaisu