Valikko Sulje

Tiedätkö, mitä oireita epäpuhtaan ilman
hengittäminen voi aiheuttaa?

Arviolta yli puolissa 1930–1990-luvun omakotitaloista on huono tai erittäin huono sisäilman laatu

90 % näiden talojen asukkaista ei tiedä kärsivänsä huonosta sisäilmasta, koska huono sisäilma on näkymätön vihollinen. Sen aiheuttamat oireet tulevat usein esille vasta pitkän ajan kuluessa erilaisina terveysongelmina mm. hengitystieoireina.

Valitettavan usein ilmanvaihdon puutteista syntyviin ongelmiin puututaan vasta silloin, kun asukkaille on syntynyt terveydellisiä ongelmia tai rakenteissa on havaittu mikrobi- ja homevaurioita.

Sisäilmamittauksella saamme nopeasti ja helposti tietoa kotisi sisäilman laadusta ja erityisesti ilmanvaihdon toimivuudesta.

Tunnistamaton ilmanvaihto-ongelma ratkeaa helposti 4 vaiheessa

 • 1. vaihe on selvittää sisäilmamittauksella, onko kodissasi huono sisäilma.
 • 2. vaihe saat asiantuntijamme laatiman mittausraportin kotisi sisäilmasta ja ilmanvaihtosi toiminnasta
 • 3. vaihe on on parantaa kotisi ilmanvaihtoa, mikäli aihetta ilmenee.
 • 4. vaihe on on nauttia raikkaasta sisäilmasta ilman huonon sisäilman aiheuttamia riskejä. 

Tyypillisiä huonon sisäilman oireita

 • Hiilidioksidipitoisuus on korkea, mikä väsyttää ja alkaa särkemään päätä.
 • Ilmankosteus on korkea, koska ilma ei vaihdu riittävästi. Se aiheuttaa mikrobien kasvua rakenteissa ja tukkoisuutta hengityselimissä.
 • Erilaiset yhdisteet kulkeutuvat sisäilmaan ja sitä kautta hengitykseen, aiheuttaen pitkässä juoksussa pahimmillaan pysyviä sairauksia.

Sisäilmamittaus kertoo, onko kotisi sisäilmassa parannettavaa ja toimiiko kotisi ilmanvaihto. Mittaustulosten perusteella voidaan arvioida tarkemmin erilaisia menetelmiä ilmanvaihdon parantamiseksi.

Sisäilmamittaus on vaivattomampaa kuin ruoan laitto. Lähetämme sinulle mittalaitteen, jonka käyttö on helpompaa kuin kännykän käyttäminen. Aseta laite ohjeiden mukaiseen paikkaan. Laite on valmiiksi mittausvalmiudessa ja se vain asetetaan ohjeiden mukaiseen paikkaan mittaamaan sisäilman laatua. 7 päivän kuluttua mittalaite pakataan takaisin kuljetuslaatikkoon ja laite lähetetään takaisin meille. Olemme maksaneet toimituskulut puolestasi jo etukäteen.

Saat tulosten perusteella raportin, jossa kerromme selkokielellä, onko kotisi sisäilmassa parantamisen varaa ja mitä suosittelemme sille tekemään.

Yli 10 000 tehtyä tarkastusta – voit luottaa asiantuntijuuteemme

Olemme tehneet vanhojen talojen ilmanvaihdon kuntotarkastuksia yli 10 000 kotiin. Sisäilmamittaus sisältää asiantuntijan laatiman selkokielisen analyysiraportin kotisi sisäilman laadusta ja sisäilman mittalaitteen vuokran mittausjakson ajaksi. Sisäilmaraportti käydään asiantuntijamme toimesta läpi puhelimitse tai maksuttoman ilmanvaihdon kuntokartoituksen yhteydessä. Sisäilmamittauksen tilaaminen ei sido sinua käyttämään muita Ilmakkaan palveluja.

Näitä asioita asioita mittaamme

 • Radon: Maaperästä nouseva, keuhkosyöpäriskiä lisäävä hajuton ja väritön kaasu Lue lisää radonista
 • VOC-yhdisteet: esim. rakennusmateriaaleista erittyvät haihtuvat orgaaniset yhdisteet, mitkä aiheuttavat asukkaille mm. päänsärkyä ja ärsytystä
 • Hiilidioksidi: Liiallinen hiilidioksidin määrä sisäilmassa on hankala havaita mittaamatta. Liiallinen sisäilman hiilidioksidipitoisuus aiheuttaa väsymystä ja päänsärkyä.
 • Ilmankosteus: Liian kuiva huoneilma kuivattaa esim. limakalvoja ja liian kostea sisäilma aiheuttaa mikrobikasvua rakenteissa. Lue lisää sisäilman kosteudesta
 • Lämpötila: Vetoinen ja liian voimakas ilmanvaihto lisää lämmitystarvetta ja -kustannuksia. Tasainen lämpötila lisää asumisviihtyisyyttä.

Sisäilman laatu vaihtelee merkittävästi mm. sään, vuorokaudenajan ja kotona oleskelevien henkilömäärän mukaan. Siksi mittaamme kotisi sisäilmaa 7 vuorokauden ajan saadaksemme riittävän kattavan mittausdatan analysoitavaksi.

Näin sisäilmamittaus etenee

 1. Tutustu sisäilmamittauksen ehtoihin
 2. Täytä oheinen tilauslomake
 3. Toimitamme sisäilman mittalaitteen sinua lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Mittauslasku on mittalaitteen mukana paketissa
 4. Mittalaitteen mukana toimitamme mittausohjeet
 5. Laite mittaa kotisi sisäilman laatua 7 vuorokautta
 6. Palauta mittari Matkahuollon kautta meille (toimituskulut maksettu)
 7. Mittaustulokset toimitetaan asiantuntijamme toimesta joko maksuttoman kartoituskäynnin yhteydessä tai sähköpostitse.

Sisäilmamittaukset suoritetaan ensisijaisesti toiminta-alueellamme.

Tilaa sisäilmamittaus alla olevalla lomakkeella.