Valikko Sulje
Ilmakas

TILAA SISÄILMA-
MITTAUS

Arviolta yli puolissa alle 2000-luvun omakotitaloista on huono tai erittäin huono sisäilman laatu

90% näiden talojen asukkaista ei tiedä kärsivänsä huonosta sisäilmasta, koska huono sisäilma on näkymätön vihollinen. Sen aiheuttamat oireet tulevat usein esille vasta pitkän ajan kuluessa erilaisina terveysongelmina mm. hengitystieoireina. Valitettavan usein ilmanvaihdon puutteista syntyviin ongelmiin puututaan vasta silloin, kun asukkaille on syntynyt terveydellisiä ongelmia tai rakenteissa on havaittu mikrobi- ja homevaurioita.

Sisäilmamittauksella saat lukemien kautta tietoa onko kodissasi huono sisäilma ja erityisesti toimiiko kotisi ilmanvaihto miten hyvin. Mittausjakson päätyttyä saat mittausraportin kotisi sisäilmasta ja ilmanvaihtosi toiminnasta sekä ehdotuksen miten parantaa kotisi ilmanvaihtoa, mikäli aihetta ilmenee.

SISÄILMAMITTAUS 169€

Ilmakas

Sisäilmamittaus kertoo toimiiko kotisi ilmanvaihto.

Sisäilmamittauksessa mitataan mm. kotisi lämpötilaa, ilmankosteutta, hiilidioksidin ja TVOC-yhdisteiden määrää sekä radonpitoisuutta.

Sisäilman laatu vaihtelee merkittävästi mm. sään, vuorokaudenajan ja kotona oleskelevien henkilömäärän mukaan. Siksi mittaamme kotisi sisäilmaa seitsemän (7) vuorokauden ajan saadaksemme riittävän kattavan mittausdatan analysoitavaksi. Näitä asioita mittaamme:

Lämpötila
Vetoinen ja liian voimakas ilmanvaihto lisää lämmitystarvetta ja -kustannuksia. Tasainen lämpötila lisää asumisviihtyisyyttä. Lue lisää mistä vedon tunne johtuu.

Ilmankosteus
Liian kuiva huoneilma kuivattaa esim. limakalvoja ja liian kostea sisäilma aiheuttaa mikrobikasvua rakenteissa. Lue lisää mistä hyvä ilmanvaihto koostuu.

Hiilidioksidi
Liiallinen hiilidioksidin määrä sisäilmassa on hankala havaita mittaamatta. Liiallinen sisäilman hiilidioksidipitoisuus aiheuttaa väsymystä ja päänsärkyä. Lue lisää hiilidioksidista.

TVOC-yhdisteet
Vanhoissa taloissa erilaiset hajut ovat yleisesti koettu haitta. Haju on peräisin ilmassa olevista yhdisteistä. Ilmaan voi päätyä epäpuhtauksia ulkoa, talon rakenteista, maaperästä tai itse asukkaista. Nämä haihtuvat orgaaniset yhdisteet saattavat aiheuttaa asukkaille mm. päänsärkyä ja ärsytystä. Lue lisää hajuista.

Radon
Suomalaisasuntojen radonpitoisuudet ovat maailman suurimpia. Maaperästä nouseva, keuhkosyöpäriskiä lisäävä hajuton ja väritön kaasu. Lue lisää radonista.


Epäiletkö kosteusvaurioita? 
Hometta?
Huomioitavaa on, että asunnon ilmanvaihdossa ja sisäilmassa voi olla merkittäviä puutteita, vaikka mittaustulokset  eivät ylittäisi raja-arvoja. Ilmanvaihdon puutteet voivat aiheuttaa vastaavia oireita asukkaille kuin home- ja kosteusvauriot.

Mittalaite ei pysty tunnistamaan erikseen homeita. Lähtökohtaisesti hometta jäljitetään ilma-, pinta- ja rakennenäytteistä:

ILMANÄYTTEET ovat yleinen tapa selvittää homeiden määrää sisäilmassa. Näytteet kerätään erilaisista huoneista ja analysoidaan laboratoriossa. Tämä antaa tietoa homeiden lajista ja määrästä. 

PINTANÄYTTEET otetaan näkyviltä homekasvustoilta tai mahdollisesti homevaurioituneilta pinnoilta. Näytteet analysoidaan laboratoriossa määrittämään homeiden laji ja määrä.

RAKENNEAVAUKSIEN yhteydessä otettavat materiaalinäytteet analysoidaan myös tyypillisesti laboratoriossa.

Kosteusvaurioiden yhteydessä esiintyy usein monia muita sisäilmaan liittyviä tekijöitä (esim. puutteellinen ilmanvaihto ja ilmanvaihdon epäpuhtaudet, liian korkea sisälämpötila, kuiva sisäilma, hajut, tupakansavu, mineraalikuidut ja erilaiset allergeenit), jotka voivat vaikuttaa oireiluun. Myös yksilölliset tekijät vaikuttavat oireiluun

Jos epäilet kodissasi olevan homeongelmia ja/tai kosteusvaurioita, suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan kuntotutkimuksia tekevään insinööritoimistoon. Ilmakas Oy: sisäilmamittauksella arvioimme asunnon ilmanvaihdon toimivuutta ja siinä ilmeneviä puutteita.

Katso malliraportti klikkaamalla kuvaa
Ilmakas

Puhdas sisäilma on terveydellesi yhtä tärkeää kuin uni, liikunta tai terveellinen ruokavalio. Siksi sisäilmamittaus kannattaa tehdä.

Näin sisäilmamittaus etenee

Täytä oheinen lomake. Toimitamme mittalaitteen sinua lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Saat mittalaitteen mukana laskun sekä ohjeet.

Laita laite mittaamaan kotisi sisäilman laatua seitsemäksi (7) vuorokaudeksi makuuhuoneeseen tai lastenhuoneeeseen (laite ei sovellu wc- tai kylpyhuonetiloihin).

Palauta mittauslaite sovitusti Matkahuollon kautta meille. Raportti toimitetaan sinulle sähköpostitse noin kahden viikon kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet mittalaitteen.

Tarvittaessa ja tuloksista riippuen, sisäilma-asiantuntijamme soittaa ja käy läpi kanssanne saadut mittaustulokset.
Jos mittaustulokset viittaavat sisäilmaongelmiin, on mahdollisuus sopia maksuton kartoituskäynti, jossa kartoitamme kotisi ilmanvaihdon toimivuuden ja sen erityispiirteet sekä selvitämme mahdolliset ongelmat ja ratkaisut ilmanvaihdon parantamiseksi.

Huomioithan, että vuokra-asunnoissa ja kerrostaloissa emme voi mittauksia suorittaa.
Suoritamme ensisijaisesti sisäilmamittauksia kartan esittämällä toiminta-alueella

Tilaa sisäilmamittaus

Tyytyväisten
asiakkaiden
suosittelema

Yli 10 000
kuntokartoituksen
kokemuksella

Kustannustehokas
ja helppo
kokonaisratkaisu