Valikko Sulje

PALVELUT
TALOYHTIÖILLE

Ilmakas tarjoaa räätälöidyt ratkaisut kaikenkokoisten rivitaloyhtiöiden ilmanvaihto-ongelmiin yli 10 000 kuntokartoituksen kokemuksella.

Ilmanvaihtojärjestelmä on yksi taloyhtiön perusjärjestelmistä. Vanhoissa rivitaloyhtiöissä ilmanvaihdon päivittäminen ja tehostaminen on ajankohtaista monestakin eri syystä. Ilmanvaihdon toimivuus on tärkeää niin asukkaiden kuin rakenteidenkin terveydelle, mutta myös energiatehokkuuden kannalta.

Ilmakas on erityisesti vanhojen painovoimaisten taloyhtiöiden ilmanvaihtoratkaisujen ammattilainen. Lähtökohtanamme on tarjota jokaiseen kotiin yksilöllisesti mietityt ja parhaiten soveltuvat ratkaisut, jossa on huomioitu erityispiirteet kuten kiinteistön ikä ja rakenteet.

Ilmakas™-ilmanvaihtoremontti on ammattitaidolla kehitetty ja testattu ratkaisu ilmanvaihto-ongelmiin, joka ei vaadi suuria remontteja eikä kalliita investointeja.

Ilmanvaihdon tehostamisen jälkeen taloyhtiösi sisäilma raikastuu välittömästi.

Miksi taloyhtiön asukkaiden kannattaa kiinnittää huomiota ilmanvaihdon toimivuuteen?

Vastuu

Lain mukaan taloyhtiö vastaa rakennuksen ja osakehuoneiston rakenteista, eristeistä ja perusjärjestelmistä, joihin ilmanvaihtojärjestelmät kuuluvat yhtenä tärkeänä osana. On tärkeää että ilmanvaihtojärjestelmä täyttää nykyaikaiset vaatimukset ja että se on säännöllisesti huollettu ja tarkastettu.

Terveitä ja tyytyväisiä asukkaita

Toimivan ilmanvaihdon avulla huoneilma pysyy raikkaana ja pölyt, kosteus ja epäpuhtaudet poistuvat tehokkaasti sisäilmasta. Huonosti toimiva ilmanvaihto voi aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä, allergiaoireita, päänsärkyä ja muita terveysongelmia. Ilmanvaihtoremontti parantaa huomattavasti sisäilman laatua ja nostaa asumismukavuutta.

Kiinteistön arvo nousee

Ilmanvaihtoremontti vaikuttaa kiinteistön arvoon erityisesti silloin, kun se parantaa kiinteistön sisäilmaa ja energiatehokkuutta. Nämä tekijät voivat olla merkittäviä houkuttelevuuden kannalta potentiaalisille ostajille tai vuokralaisille. Toimimaton ilmanvaihto pilaa ennen pitkää myös talon rakenteet.

Parempi energiatehokkuus

Toimiva ilmanvaihto auttaa säästämään lämmityskustannuksissa, sillä se vaihtaa ulkoilmaa sisätiloihin hallitusti ja siten pitää lämpötilan vakaampana. Tämä tarkoittaa, että lämmitysjärjestelmän ei tarvitse työskennellä yhtä paljon pitääkseen lämpötilaan sopivana. Tämä voi olla erityisen merkittävää taloyhtiöille, joilla on useita asuntoja ja joilla on suuret energialaskut.

Painovoimainen ilmanvaihto

Miksi Ilmakas™-ilmanvaihtoremontti on toimiva, turvallinen ja edullinen tapa tehostaa taloyhtiönne painovoimaista ilmanvaihtoa?

TOIMIVA
Ei vedon tunnetta.
Toimii kaikkina vuodenaikoina, myös kesäaikaan, kun lämpötilaeroa ei ole.

TURVALLINEN
Ei aiheuta yli- eikä alipainetta. T
oimivuus varmistetaan tarvittavilla säädöillä ja mittauksilla.

EDULLINEN
1/3 koneellisen ilmanvaihdon kustannuksista. Edulliset käyttö- ja ylläpitokustannukset.

Jos taloyhtiössäsi on painovoimainen ilmanvaihto, tehostettu painovoimainen ilmanvaihto, koneellinen poistoilmanvaihto tai lämmöntalteenotolla varustetut huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet, niin ilmanvaihtoa ei useimmiten kannata uusia kokonaan, vaan sitä kannattaa tehostaa. Tehostamalla ilmanvaihtoa saadaan yhtä raikas sisäilma kuin uudella ilmanvaihtojärjestelmällä, mutta 60⎻80% edullisemmalla hinnalla verrattuna uuteen ilmanvaihtojärjestelmään.

Vaihdamme myös liesituulettimia ja huippuimureita uusiin. Vanhemmat liesituulettimet toimivat usein puutteellisesti tai liesituuletin voi olla vääränlainen kyseiseen ilmanvaihtojärjestelmään. Esim. koneelliseen poistoilmanvaihdon kanavistoon yhdistetyssä liesituulettimessa ei saa olla omaa moottoria, joka ylipaineistaa kanavistoa. Lisäksi liesituulettimen poistoilmamäärä tulee olla säädettävissä.

Lue lisää Ilmakas™-ilmanvaihtoremontista TÄÄLTÄ

Koneellinen ilmanvaihto?

Jos taloyhtiössänne on koneellinen ilmanvaihto, niin parhaiten soveltuvat ratkaisut löydät täältä.

Puhtaan sisäilman edellytys on oikein toimiva ilmanvaihto. Se koostuu tulo-, poisto- ja siirtoilmanvaihdosta, jotka toimivat saumattomasti keskenään.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lähtökohtanamme on tarjota taloyhtiöllenne parhaiten soveltuvat ratkaisut. Mikä tahansa järjestelmä ei siis välttämättä sovi, vaan se tulee katsoa aina tapauskohtaisesti. Tällöin saatu lopputulos on paras mahdollinen ja hinta edullinen. Tästä syystä emme myöskään edusta mitään tiettyä laitetta, merkkiä tai ilmanvaihtojärjestelmää.

HUOMIO!

Emme tee lähtökohtaisesti kerrostaloihin iv-asennuksia. Jos kyseessä on esim. painovoimainen pienkerrostalo, niin kerrothan sen yhteydenotossasi.

Toimimme kartan esittämällä toiminta-alueella:

Yhteydenotto TALOYHTIO (#19)

Asiakastarina taloyhtiö Ilmakas

Asiakaskokemuksia

Aidosti tyytyväiset asiakkaat ovat toimintamme ehdoton kulmakivi. Lue lisää mitä asiakkaamme meistä kertovat.

Tyytyväisten
asiakkaiden
suosittelema

Yli 10 000
kuntokartoituksen
kokemuksella

Kustannustehokas
ja helppo
kokonaisratkaisu