Valikko Sulje

Ilmanvaihtoratkaisut vanhoihin taloyhtiöihin yli 10 000 kuntotarkastuksen kokemuksella

Painovoimaisen tai koneellisen poistoilmanvaihdon tehostaminen kestää n. päivän per asunto.

Ilmanvaihdon kunnostamisen jälkeen taloyhtiösi sisäilma raikastuu välittömästi.

Olemme erityisesti vanhojen talojen ja taloyhtiöiden ilmanvaihtoratkaisujen ammattilaisia.

Lähtökohtanamme on tarjota kuhunkin kotiin parhaiten soveltuva ratkaisu, jossa tulisi huomioida talon erityispiirteet kuten ikä ja talon rakenteet.

Tästä syystä emme edusta mitään tiettyä laitetta, merkkiä tai ilmanvaihtojärjestelmää. Ehdotamme aina juuri teille parhaiten sopivaa ratkaisua budjettinne huomioiden.

Kun olemme tutustuneet taloyhtiöösi ja asukkaiden toiveisiin, esitämme mielestämme parhaiten kohteeseen soveltuvan ratkaisun. Saatte kiinteähintaisen tarjouksen sekä ilmanvaihdon kunnostuksen tarkan toteutusajankohdan.

Moni taloyhtiön valituksista tulee kuntoon ilmanvaihtoremontilla vaikka usein syytä haetaan aivan muista asioista

Taloyhtiöiden ja kiinteistöjen ilmanvaihdot kuntoon

Taloyhtiöissä ilmanvaihtoon liittyvät valitukset ovat yleisiä varsinkin talvisaikaan. Tunkkainen sisäilma ja vedon tunne ovat yleisiä ongelmia vanhemmissa taloyhtiöissä. Monesti vian epäillään olevan ikkunoissa tai asunnossa epäillään olevan hometta, vaikka todellisuudessa vika on ilmanvaihdossa. Jos rakennuksesta puuttuvat korvausilmaventtiilit, virtaa ilmaa sisälle rakenteiden ilmavuotojen kautta. Tällainen ilma on likaista ja tuo mukanaan sisäilmaan rakenteiden hajut ja mikrobit.

Sama ongelma aiheutuu, kun vedontunnetta aiheuttavat perinteiset korvausilmaventtiilit tukitaan niiden aiheuttaman vedon tunteen takia. Ongelmaa pahentaa vanhoissa taloissa yleisesti käytetty koneellinen poistoilmanvaihto. Jos korvausilmaventtiilit puuttuvat kokonaan, ovat tukittu tai poistoilmanvaihtoa ei ole säädetty oikein – joka on erittäin yleinen ongelma – aiheutuu tästä rakennukseen alipaine. Tämän seurauksena rakenteista imetään korvausilmaa, joka sairastuttaa paitsi talon asukkaat, pilaa ennen pitkää myös talon rakenteet.

Kuka vastaa ilmanvaihdosta taloyhtiössä?

Ilmanvaihdon toimivuus on kiinteistönomistajan vastuulla. Jos taloyhtiössä ei ole toimivaa ilmanvaihtoa, kannattaa asukkaan kysyä kirjallisesti hallitukselta, mihin toimenpiteisiin aiotaan ryhtyä asian korjaamiseksi.

Vastausta voi odottaa kohtuullisen ajan kuluessa. Mikäli asia ei etene, seuraavaksi voi soittaa kunnan terveystarkastajalle. Yleensä terveystarkastajan huomautus isännöitsijälle riittää, eikä edes käyntiä paikan päällä tarvita.

Terveydensuojelulaissa säädetään asunnon terveydellisistä vaatimuksista. Asumisterveysasetuksessa määritellään tarkemmin toimenpiderajoista, joiden ylittyessä tulee ryhtyä toimenpiteisiin haitan poistamiseksi tai rajoittamiseksi. Haittaa tulee kuitenkin arvioida osana vallitsevaa kokonaistilannetta. Kysy meiltä lisää!

Huono ilmanvaihto voi johtaa sisäilmasairauksiin

Ilmanvaihdon toimivuus vaikuttaa suoraan siihen, miten puhdasta ilmaa hengität. Jos ilmanvaihto toimii heikosti, sisäilma on pölyistä ja täynnä mikrobeja, jotka aiheuttavat flunssaa, tukkoisuutta, muita allergiaoireita ja astmaa.

Tyytyväisiä asiakkaitamme

”Päädyimme Ilmakkaaseen tehokkaan ja taloyhtiölle helpon kokonaisratkaisun ansiosta”

”Taloyhtiömme on 80-luvulla rakennettu, joten siinä ei ole otettu huomioon nykystandardeja, jotka vaaditaan sisäilman laadussa.

Ilmakas asensi meille tehostetun painovoimaisen ilmanvaihdon, joka imee raikasta sisäilmaa sisään ja sekoittaa sen tasaisesti sisäilmaan ilman vedontunnetta. Sen ansiosta ilma on nyt raikkaampaa.”

– Joonas Tanninen, paritaloyhtiö

”Ilmakkaan asiakaspalvelu oli erittäin hyvää, ammattitaitoista ja asiakkaan huomioonottavaa kaikissa tilanteissa kartoituskäynneistä toteutukseen asti.

Kokonaisurakka, tuotteet ja palvelu olivat kaikki täydellistä. Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään pahaa sanottavaa, enkä myöskään ole kuullut taloyhtiön muilta osakkailta negatiivista palautetta urakasta. Voin suositella Ilmakasta lämpimästi myös muille vastaaville kohteille.”

–Tuomas Kemppainen, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

Palvelumme taloyhtiösi ilmanvaihdon parantamiseksi

Painovoimainen ilmanvaihto

Jos taloyhtiössäsi on painovoimainen ilmanvaihto, niin teemme tarvittavat toimenpiteet, jotta painovoimaisen ilmanvaihdon toiminta paranee. Se tarkoittaa kohteesta riippuen riittävän tuloilman varmistamista, painemittauksia tai esimerkiksi painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamista.

Tehostettu painovoimainen ilmanvaihto

Jos taloyhtiössäsi on tehostettu painovoimainen ilmanvaihto, niin ilmanvaihto-ongelmat johtuvat usein siitä, että laitteet ovat taloyhtiöönne vääränlaisia, ne on asennettu/säädetty väärin tai niitä on liian vähän. Teemme taloyhtiöösi maksuttoman kartoituksen ja selvitämme, mistä huonosti toimiva ilmanvaihto johtuu ja annamme tarjouksen ongelman korjaamiseksi.

Koneellinen poistoilmanvaihto

Jos taloyhtiössäsi on koneellinen poistoilmanvaihto, niin selvitämme maksuttomalla kartoituskäynnillä, miksi ilmanvaihto toimii huonosti. Kartoituksen perusteella annamme sinulle kiinteähintaisen tarjouksen, jonka avulla ongelma saadaan korjattua ja ilmanvaihto toimimaan oikein.

Lämmöntalteenotolla varustetut huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet

Onko taloyhtiössäsi lämmöntalteenotolla varustetut huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet? Siinä tapauksessa kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille, niin katsotaan, mistä heikosti toimiva ilmanvaihto johtuu!

Muut palvelumme

Sisäilmamittaukset

Mittaamme tarvittaessa kattavasti sisäilmanlaatua mm. asunnon radon-, hiilidioksidi- ja VOC-pitoisuuksia.

Tutustu sisäilmamittaukseen.

IV-huolto ja kanavien puhdistaminen

Teemme IV-kanavistojen puhdistukset sekä ilmanvaihtokanavistojen muutos- ja eristystyöt ilmanvaihtoremontin yhteydessä. Ilmanvaihtokanavisto tulisi puhdistaa 5-10 vuoden välein.

Tarjoamme asiakkaillemme myös laitteiden suodatintoimitukset. Korvausilmaventtiileiden ja tuloilmalaitteiden suodattimet tulee vaihtaa vähintään kaksi kertaa vuodessa.

IV-kanavistojen kuvaaminen

Asentajillamme on käytössä iv-kanavien ja poistoilmahormien kuvaamiseen tarvittava kalusto. Kanavistot ja hormistot on mahdollista kuvata remontin yhteydessä esim. poistoilmakanavan puhtauden varmistamiseksi.

Liesituulettimien vaihdot

Vanhoissa taloyhtiöissä liesituulettimet toimivat usein puutteellisesti tai liesituuletin voi olla vääränlainen kyseiseen ilmanvaihtojärjestelmään. Tämänkaltaisia ongelmia tulee usein vastaan etenkin painovoimaisella ja koneellisella poistoilmanvaihdolla varustetuissa taloissa. Uusimme liesituulettimesi tarvittaessa ilmanvaihtoremontin yhteydessä. Esim. koneelliseen poistoilmanvaihdon kanavistoon yhdistetyssä liesituulettimessa ei saa olla omaa moottoria, joka ylipaineistaa kanavistoa. Lisäksi liesituulettimen poistoilmamäärä tulee olla säädettävissä.

Toimi näin, jos epäilet huonoa sisäilmaa

1) Ota meihin yhteyttä

Vastaamme puheluihisi ja sähköposteihisi! Voit myös pyytää meidät suoraan maksuttomalle kartoituskäynnille, koska se ei sido sinua mihinkään.

2) Sovimme kartoituskäynnille ajankohdan

Kartoituskäynti kestää 1-2h. Sen aikana selvitämme, millainen ilmanvaihtoratkaisu on sinulle sekä tehokkain että edullisin.

3) Saat meiltä tarjouksen kotisi ilmanvaihdon parantamisesta

Tarjoamme ratkaisun, millä saavutamme asukkaan toiveiden mukaisen lopputuloksen talon erityispiirteet huomioiden.

4) Aloitamme työt sovittuna päivänä ja teemme ne sovittuun hintaan

Teemme työt aina sopimuksen mukaisella aikataululla ja hinnalla.

5) Kotisi sisäilma raikastuu välittömästi remontin valmistuttua.

Remonttimme kestää tyypillisesti päivän per asunto, minkä aikana asunnossa voi asua lähes häiriöttä. Opastamme teille myös laitteiden käytön ja huollon. Olemme tavoitettavissa koska tahansa myös asennuksen jälkeen, jos tarvitset apuamme!

6) Laitevalmistajien takuut sekä Ilmakkaan asennustakuu ovat turvanasi!

Olemme aina puhelinsoiton päässä.

 

Kartoituskäynti on sinulle täysin riskitön, koska se on ilmainen eikä sido sinua mihinkään. Toteutamme kartoituksen haluamanasi ajankohtana! Lupaamme, että saat kartoituskäynnillä vastauksen siihen, miten taloyhtiönne sisäilmasta tulee raikkaampaa.

Ilmakas Oy:n NPS-luku

NPS-lukumme on 85 (12/2021), mikä tarkoittaa todella korkeaa asiakastyytyväisyyttä. Suurimmalla osalla yrityksistä NPS-luku on 30-50 välillä, mikä on jo hyvä tulos. Olemme tehneet yli 10 000 ilmanvaihdon kuntoarviota, joten kokemuksemme myötä pystymme palvelemaan sinua sekä muita asiakkaitamme rehellisellä ammattitaidolla.