Valikko Sulje

Meillä on tarjolla useita erilaisia ilmanvaihtoratkaisuja kiinteistöille, joissa on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihto

Olemme erityisesti vanhojen talojen ilmanvaihtoratkaisujen ammattilaisia. Lähtökohtanamme on tarjota kuhunkin kotiin parhaiten soveltuva ratkaisu, jossa tulisi huomioida talon erityispiirteet kuten ikä ja talon rakenteet.

Tästä syystä emme edusta mitään tiettyä laitetta, merkkiä tai ilmanvaihtojärjestelmää.

Kun olemme tutustuneet kohteeseen ja asukkaiden toiveisiin, esitämme mielestämme parhaiten kohteeseen soveltuvan ratkaisun.

 

Moni taloyhtiön valituksista tulee kuntoon ilmanvaihtoremontilla vaikka usein syytä haetaan aivan muista asioista

Taloyhtiöiden ja kiinteistöjen ilmanvaihdot kuntoon

Taloyhtiöissä ilmanvaihtoon liittyvät valitukset ovat yleisiä varsinkin talvisaikaan. Tunkkainen sisäilma ja vedon tunne ovat yleisiä ongelmia vanhemmissa taloyhtiöissä. Monesti vian epäillään olevan ikkunoissa tai asunnossa epäillään olevan hometta, vaikka todellisuudessa vika on ilmanvaihdossa. Jos rakennuksesta puuttuvat korvausilmaventtiilit, virtaa ilmaa sisälle rakenteiden ilmavuotojen kautta. Tällainen ilma on likaista ja tuo mukanaan sisäilmaan rakenteiden hajut ja mikrobit.

Sama ongelma aiheutuu, kun vedontunnetta aiheuttavat perinteiset korvausilmaventtiilit tukitaan niiden aiheuttaman vedon tunteen takia. Ongelmaa pahentaa vanhoissa taloissa yleisesti käytetty koneellinen poistoilmanvaihto. Jos korvausilmaventtiilit puuttuvat kokonaan, ovat tukittu tai poistoilmanvaihtoa ei ole säädetty oikein – joka on erittäin yleinen ongelma – aiheutuu tästä rakennukseen alipaine. Tämän seurauksena rakenteista imetään korvausilmaa, joka sairastuttaa paitsi talon asukkaat, pilaa ennen pitkää myös talon rakenteet.

Kuka vastaa ilmanvaihdosta taloyhtiössä?

Ilmanvaihdon toimivuus on kiinteistönomistajan vastuulla. Jos taloyhtiössä ei ole toimivaa ilmanvaihtoa, kannattaa asukkaan kysyä kirjallisesti hallitukselta, mihin toimenpiteisiin aiotaan ryhtyä asian korjaamiseksi.

Vastausta voi odottaa kohtuullisen ajan kuluessa. Mikäli asia ei etene, seuraavaksi voi soittaa kunnan terveystarkastajalle. Yleensä terveystarkastajan huomautus isännöitsijälle riittää, eikä edes käyntiä paikan päällä tarvita.

Terveydensuojelulaissa säädetään asunnon terveydellisistä vaatimuksista. Asumisterveysasetuksessa määritellään tarkemmin toimenpiderajoista, joiden ylittyessä tulee ryhtyä toimenpiteisiin haitan poistamiseksi tai rajoittamiseksi. Haittaa tulee kuitenkin arvioida osana vallitsevaa kokonaistilannetta. Kysy meiltä lisää!

Huono ilmanvaihto voi johtaa sisäilmasairauksiin

Ilmanvaihdon toimivuus vaikuttaa suoraan siihen, miten puhdasta ilmaa hengität. Jos ilmanvaihto toimii heikosti, sisäilma on pölyistä ja täynnä mikrobeja, jotka aiheuttavat flunssaa, tukkoisuutta, muita allergiaoireita ja astmaa.

Ilmanvaihtoratkaisut

 • Painovoimainen ilmanvaihto
 • Tehostettu painovoimainen ilmanvaihto
 • Koneellinen poistoilmanvaihto
 • Lämmöntalteenotolla varustetut huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet (jopa 80% lämmön talteenotto)

Asennustyöt vievät yleensä muutamia päiviä.

Jokainen käytössä olevista ratkaisuehdotuksistamme on huomattavasti edullisempi kuin koneellinen ilmanvaihto.

Asiantuntijapalvelut

 • Ilmanvaihdon kuntotarkistukset yli 10.000 kohteen kokemuksella
 • Ilmanvaihdon säädöt ja mittaukset
 • Viranomaisyhteistyö lupaprosessissa

IV-huolto ja kanavien puhdistaminen

 • IV-kanavistojen puhdistukset ilmanvaihtoremontin yhteydessä
 • Suodatinmyynti

Liesituulettimien vaihdot

 • Ammattitaidolla ilmanvaihtoremontin yhteydessä

Radon mittaukset

 • Pikamittausmenetelmällä ilmanvaihtoremontin jälkeen