Valikko Sulje

Ilmanvaihdon ratkaisut vanhoihin taloihin

Yli 10 000 kuntokartoituksen kokemuksella

Ilmakas on erityisesti vanhojen talojen ilmanvaihtoratkaisujen ammattilaisia. Lähtökohtanamme on tarjota kuhunkin kotiin parhaiten soveltuvat ratkaisut, joissa on huomioitu talon erityispiirteet kuten ikä ja talon rakenteet.

Asiakastarina Mutikainen Ilmakas

Ilmakas™-ilmanvaihtoremontti

Jos kodissasi on painovoimainen ilmanvaihto, tehostettu painovoimainen ilmanvaihto, koneellinen poistoilmanvaihto tai lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite, niin ilmanvaihtoa ei useimmiten kannata uusia kokonaan, vaan sitä kannattaa tehostaa. Tehostamalla ilmanvaihtoa saat yhtä raikkaan sisäilman kuin uudella ilmanvaihtojärjestelmällä, mutta 60⎻80 % edullisemmalla hinnalla verrattuna uuteen ilmanvaihtojärjestelmään.

Teemme myös koneellisen ilmanvaihdon huoltoja ja vaihdamme vanhoja IV-koneita uusiin. 

Lähtökohtanamme on tarjota kotiisi parhaiten soveltuva ratkaisu, jossa huomioimme kotisi erityispiirteet kuten iän ja talon rakenteet. Mikä tahansa järjestelmä ei siis sovi sinun kotiisi, vaan se tulee katsoa aina tapauskohtaisesti. Tällöin saamasi lopputulos on paras mahdollinen ja hinta edullinen. Tästä syystä emme myöskään edusta mitään tiettyä laitetta, merkkiä tai ilmanvaihtojärjestelmää.

Yli 10 000 suomalaista kotitaloutta on tilannut meiltä maksuttoman ilmanvaihdon kuntokartoituksen, koska se on helpoin tapa selvittää ilmanvaihtosi todellinen kunto. Maksuton kuntokartoitus on 1. askel kohti raikasta sisäilmaa. Kartoituskäynti on sinulle täysin riskitön, eikä se sido sinua mihinkään.

Kun olemme tutustuneet kotiisi ja toiveisiisi, esitämme mielestämme parhaiten kotiisi soveltuvan ratkaisun. Ratkaisulle annamme kiinteän hinnan ja selkeän aikataulun. Käytämme markkinoiden parhaimpia laitteita ja materiaaleja, joille saat kaikille laitevalmistajan laajat takuut. Lisäksi saat asennustyöllemme 2 vuoden takuun. Et siis jää remontin jälkeen yksin, vaan voit olla meihin yhteydessä koska tahansa.

Palvelut kuluttajille

Painovoimainen ilmanvaihto
Jos kodissasi on painovoimainen ilmanvaihto, niin teemme tarvittavat toimenpiteet, jotta painovoimaisen ilmanvaihdon toiminta paranee. Se tarkoittaa kohteesta riippuen riittävän tuloilman varmistamista, painemittauksia tai esimerkiksi painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamista.
LUE LISÄÄ
Tehostettu painovoimainen ilmanvaihto
Jos kodissasi on tehostettu painovoimainen ilmanvaihto, niin ilmanvaihto-ongelmat johtuvat usein siitä, että laitteet ovat kotiisi vääränlaisia, ne on asennettu/säädetty väärin tai niitä on liian vähän. Teemme kotiisi maksuttoman kartoituksen ja selvitämme, mistä huonosti toimiva ilmanvaihto johtuu.
LUE LISÄÄ
Koneellinen poistoilmanvaihto
Jos kodissasi on painovoimainen tulo ja koneellinen poistoilmanvaihto, niin selvitämme maksuttomalla kartoituskäynnillä, miksi ilmanvaihto toimii huonosti. Kartoituksen perusteella annamme sinulle kiinteähintaisen tarjouksen, jonka avulla ongelma saadaan korjattua ja ilmanvaihto toimimaan oikein.
LUE LISÄÄ
LTO:lla varustetut huonekohtaiset IV-laitteet
Onko kodissasi lämmöntalteenotolla varustetut huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet? Siinä tapauksessa kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille, niin katsotaan, mistä heikosti toimiva ilmanvaihto johtuu!
LUE LISÄÄ
IV-koneen vaihto ja koneellisen ilmanvaihdon huollot
Teemme ilmanvaihtoremontteja taloihin, joissa on koneellisesti toimiva ilmanvaihtojärjestelmä. Vaihdamme vanhoja ilmanvaihtokoneita uusiin, teemme niihin tarvittavat putkiston muutostyöt, puhdistustyöt ja säätötyöt.
LUE LISÄÄ
Liesituulettimien vaihdot
Vanhoissa taloissa liesituulettimet toimivat usein puutteellisesti tai liesituuletin voi olla vääränlainen kyseiseen ilmanvaihtojärjestelmään. Esim. koneelliseen poistoilmanvaihdon kanavistoon yhdistetyssä liesituulettimessa ei saa olla omaa moottoria, joka ylipaineistaa kanavistoa. Lisäksi liesituulettimen poistoilmamäärä tulee olla säädettävissä.
LUE LISÄÄ
IV-kanavistojen kuvaaminen
Asentajillamme on käytössä IV-kanavien ja poistoilmahormien kuvaamiseen tarvittava kalusto. Kanavistot ja hormistot on mahdollista kuvata remontin yhteydessä esim. poistoilmakanavan puhtauden varmistamiseksi.
LUE LISÄÄ
IV-kanavien puhdistaminen ja huolto
Teemme IV-kanavistojen puhdistukset sekä ilmanvaihtokanavistojen muutos- ja eristystyöt ilmanvaihtoremontin yhteydessä. Ilmanvaihtokanavisto tulisi puhdistaa 5-10 vuoden välein.
LUE LISÄÄ
Previous
Next

Jos tunnistat yhdenkin näistä oireista, niin ilmanvaihdon tehostaminen on kodissasi ajankohtaista:

 • Sisäilma on tunkkaista ja se tuntuu seisovalta
 • Makuuhuoneen ilma on yön jäljiltä paksua
 • Ikkunat huurtuvat
 • Ikkuna on koko ajan vähän raollaan
 • Vedon tunne lattianrajassa
 • Kosteus poistuu hitaasti (esim. peilin huuru ei häviä saunan jälkeen, pyykit kuivuvat hitaasti)
 • Takkatuli on vaikea saada syttymään ja savun haju leviää asuntoon

Kaikki listan oireet ovat merkkejä heikosti toimivasta ilmanvaihdosta!

Asiakastarina Grip Ilmakas

Toimi näin, jos epäilet huonoa sisäilmaa:

 Ota meihin yhteyttä

 • Tilaa maksuton kuntokartoitus. Se on 1. askel kohti raikasta sisäilmaa. 

Sovitaan kartoituskäynti

 • Kartoituskäynti kestää 1-2h. Sen aikana selvitämme millainen ilmanvaihtoratkaisu on sinulle sekä tehokkain että edullisin. Lähtökohtanamme on tarjota kuhunkin kotiin parhaiten soveltuva ratkaisu, jossa on huomioitu talon erityispiirteet.

Saat tarjouksen kotisi ilmanvaihdon parantamisesta

 • Saat meiltä aina kiinteähintaisen tarjouksen, minkä ansiosta sinun on helppo hankkia remontille rahoitus. Yhteistyökumppaneitamme ovat Nordea ja OP. Autamme sinua mielellämme rahoituksen hakemisessa.

Aloitamme työt sovittuna päivänä ja sovitulla hinnalla

 • Teemme työt aina sopimuksen mukaisella aikataululla ja sovitulla hinnalla. Kotisi sisäilma raikastuu välittömästi remontin valmistuttua. 

Saat raikkaan ja puhtaan sisäilman välittömästi

 • Remonttimme kestää tyypillisesti 1-3 päivää, minkä aikana asunnossa voi asua lähes häiriöttä.  Opastamme sinulle myös laitteiden käytön ja huollon. Säädöt ja mittaukset viimeistelevät Ilmakas™-ilmanvaihtoremontin. 

Laitevalmistajien takuut sekä Ilmakkaan aasennustakuu ovat turvanasi

 • Olemme tavoitettavissa koska tahansa myös asennuksen jälkeen, jos tarvitset apuamme.

Aidosti tyytyväiset asiakkaat

Pauliinan kokemuksia Ilmakkaasta
Kokemuksia

Pauliinan kokemuksia Ilmakkaasta

Katso video Pauliinan kokemuksista Ilmakkaasta! Videolla Pauliina kertoo, kuinka yhteistyö Ilmakkaan kanssa sujui ja millaiseen lopputulokseen remontilla päästiin. Kokonaisuudessaan remontti sujui erinomaisesti. Tilaa maksuton kartoitus
Lue tarina »

Tietoa sisäilmasta

Tutustu mielenkiintoisiin artikkeleihimme ilmanvaihdosta ja sen vaikutuksesta sisäilmaan.

Tunnista puutteellinen ilmanvaihto ajoissa ja tee ilmanvaihtoremontti

Painovoimainen ilmanvaihto – Miten se toimii?

Painovoimainen ilmanvaihto on perinteinen ja erittäin toimiva ilmanvaihtoratkaisu silloin, kun se on toteutettu oikeaoppisesti ja kun sitä huolletaan ja käytetään oikein. Joskus tätä luonnonvoimien vaikutuksesta toimivaa ilmanvaihtoa kutsutaan myös ”luonnolliseksi ilmanvaihdoksi”.

Lue artikkeli »

Vanhan talon ilmanvaihdon parantaminen

Vanhan talon ilmanvaihdon parantaminen on vain 1-3 päivää kestävä projekti, jonka jälkeen ilmanvaihto toimii halutulla tavalla vuosikymmeniä, kunhan ilmanvaihtoa muistaa huoltaa ja säätää säännöllisesti. Ilmanvaihdon tehostaminen on siis helppo ja suhteellisen

Lue artikkeli »

Tilaa sisäilmamittaus

Mittauksella kertoo aiheuttaako lämpötila-, ilmankosteus-, hiilidioksidi-, radon- tai TVOC-pitoisuudet haittaa terveydellesi.

Tilaa ilmanvaihtosuodatin

Säilytä puhdas ja raikas sisäilma vaihtamalla tuloilmalaitteen suodatin vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Maksa osissa

Rahoituksen avulla maksat remontin joustavasti osissa alkaen 50 €/kk. Muista myös kotitalousvähennys.