Valikko Sulje

PALVELUT
KOTITALOUKSILLE

Ilmakas tarjoaa räätälöidyt ratkaisut vanhojen talojen ilmanvaihto-ongelmiin yli 10 000 kuntokartoituksen kokemuksella.

Vanhoissa taloissa ilmanvaihdon päivittäminen ja tehostaminen on ajankohtaista monestakin eri syystä. Ilmanvaihdon toimivuus on tärkeää niin asukkaiden kuin rakenteidenkin terveydelle, mutta myös energiatehokkuuden kannalta.

Ilmakas on erityisesti vanhojen painovoimaisten talojen ilmanvaihtoratkaisujen ammattilainen. Lähtökohtanamme on tarjota jokaiseen kotiin yksilöllisesti mietityt ja parhaiten soveltuvat ratkaisut, jossa on huomioitu erityispiirteet kuten kiinteistön ikä ja rakenteet.

Ilmakas™-ilmanvaihtoremontti on ammattitaidolla kehitetty ja testattu ratkaisu ilmanvaihto-ongelmiin, joka ei vaadi suuria remontteja eikä kalliita investointeja.

Ilmanvaihdon tehostamisen jälkeen taloyhtiösi sisäilma raikastuu välittömästi.

Miksi sinun kannattaa kiinnittää huomiota kotisi ilmanvaihdon toimivuuteen?

Ilmanvaihtojärjestelmä kuulu yhtenä tärkeänä osana kotisi perusjärjestelmiin. On tärkeää että kotisi ilmanvaihto täyttää nykyaikaiset vaatimukset ja että se on säännöllisesti huollettu ja tarkastettu.

Toimivan ilmanvaihdon avulla kotisi huoneilma pysyy raikkaana ja pölyt, kosteus ja epäpuhtaudet poistuvat tehokkaasti sisäilmasta. Huonosti toimiva ilmanvaihto voi aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä, allergiaoireita, päänsärkyä ja muita terveysongelmia. Ilmanvaihtoremontti parantaa huomattavasti kotisi sisäilman laatua ja nostaa asumismukavuutta.

Ilmanvaihtoremontti vaikuttaa talosi arvoon erityisesti silloin, kun se parantaa sisäilmaa ja energiatehokkuutta. Nämä tekijät voivat olla merkittäviä houkuttelevuuden kannalta potentiaalisille ostajille tai vuokralaisille. Toimimaton ilmanvaihto pilaa ennen pitkää myös talon rakenteet.

Toimiva ilmanvaihto auttaa säästämään lämmityskustannuksissa, sillä se vaihtaa ulkoilmaa sisätiloihin hallitusti ja siten pitää lämpötilan vakaampana. Tämä tarkoittaa, että lämmitysjärjestelmän ei tarvitse työskennellä yhtä paljon pitääkseen lämpötilaan sopivana.

Painovoimainen ilmanvaihto

Miksi Ilmakas™-ilmanvaihtoremontti on toimiva, turvallinen ja edullinen tapa tehostaa kotisi painovoimaista ilmanvaihtoa?

TOIMIVA
Ei vedon tunnetta.
Toimii kaikkina vuodenaikoina, myös kesäaikaan, kun lämpötilaeroa ei ole.

TURVALLINEN
Ei aiheuta yli- eikä alipainetta. T
oimivuus varmistetaan tarvittavilla säädöillä ja mittauksilla.

EDULLINEN
1/3 koneellisen ilmanvaihdon kustannuksista. Edulliset käyttö- ja ylläpitokustannukset.

Jos kodissasi on painovoimainen ilmanvaihto, tehostettu painovoimainen ilmanvaihto, koneellinen poistoilmanvaihto tai lämmöntalteenotolla varustetut huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet, niin ilmanvaihtoa ei useimmiten kannata uusia kokonaan, vaan sitä kannattaa tehostaa. Tehostamalla ilmanvaihtoa saadaan yhtä raikas sisäilma kuin uudella ilmanvaihtojärjestelmällä, mutta 60⎻80% edullisemmalla hinnalla verrattuna uuteen ilmanvaihtojärjestelmään.

Vaihdamme myös liesituulettimia ja huippuimureita uusiin. Vanhemmat liesituulettimet toimivat usein puutteellisesti tai liesituuletin voi olla vääränlainen kyseiseen ilmanvaihtojärjestelmään. Esim. koneelliseen poistoilmanvaihdon kanavistoon yhdistetyssä liesituulettimessa ei saa olla omaa moottoria, joka ylipaineistaa kanavistoa. Lisäksi liesituulettimen poistoilmamäärä tulee olla säädettävissä.

Lue lisää Ilmakas™-ilmanvaihtoremontista TÄÄLTÄ

Koneellinen ilmanvaihto?

Jos kodissasi on koneellinen ilmanvaihto, niin parhaiten soveltuvat ratkaisut löydät täältä

Puhtaan sisäilman edellytys on oikein toimiva ilmanvaihto. Se koostuu tulo-, poisto- ja siirtoilmanvaihdosta, jotka toimivat saumattomasti keskenään.

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kuntokartoitus

Selvitämme maksuttomalla kartoituskäynnillä, miksi kotisi ilmanvaihto toimii huonosti ja millaisia toimenpiteitä tarvitaan, jotta ilmanvaihdon toiminta kodissasi paranee.

Se tarkoittaa kohteesta riippuen riittävän tuloilman varmistamista, painemittauksia, ilmanvaihdon tehostamista, tai tarkistamista ettei kotiisi asennetut laitteet ole vääränlaisia ja ettei niitä ole asennettu/säädetty väärin.

Lähtökohtanamme on tarjota juuri sinun kotiisi parhaiten soveltuvat ratkaisut. Mikä tahansa järjestelmä ei siis välttämättä sovi, vaan se tulee katsoa aina tapauskohtaisesti. Tällöin saatu lopputulos on paras mahdollinen ja hinta edullinen. Tästä syystä emme myöskään edusta mitään tiettyä laitetta, merkkiä tai ilmanvaihtojärjestelmää.

Yli 10 000 suomalaista kotitaloutta ja taloyhtiötä on tilannut meiltä maksuttoman ilmanvaihdon kuntokartoituksen, koska se on helpoin tapa selvittää ilmanvaihdon todellinen kunto. Maksuton kuntokartoitus on 1. askel kohti raikasta sisäilmaa. Kartoituskäynti on täysin riskitön, eikä se sido sinua mihinkään.

Asiakastarina Mutikainen Ilmakas

Asiakaskokemuksia

Aidosti tyytyväiset asiakkaat ovat toimintamme ehdoton kulmakivi. Lue lisää mitä asiakkaamme meistä kertovat.

Tyytyväisten
asiakkaiden
suosittelema

Yli 10 000
kuntokartoituksen
kokemuksella

Kustannustehokas
ja helppo
kokonaisratkaisu