Valikko Sulje

Ilmanvaihtoratkaisut vanhoihin omakotitaloihin yli 10 000 kuntotarkastuksen kokemuksella

Painovoimaisen tai koneellisen poistoilmanvaihdon tehostaminen kestää vain 1-3 päivää, jonka jälkeen kotisi sisäilma raikastuu välittömästi. Teemme myös koneellisen ilmanvaihdon huoltoja ja vaihdamme vanhoja ilmanvaihtokoneita uusiin.

Olemme erityisesti vanhempien talojen ilmanvaihtoratkaisujen ammattilaisia

Kotisi ilmanvaihdon tehostaminen onnistuu parhaimmillaan jopa 1-3 työpäivässä. Voit asua koko remontin ajan kotona normaalisti.

Jos kodissasi on painovoimainen ilmanvaihto tai koneellinen poistoilmanvaihto, niin ilmanvaihtoa ei useimmiten kannata uusia kokonaan, vaan sitä kannattaa tehostaa. Tehostamalla ilmanvaihtoa saat yhtä raikkaan sisäilman kuin uudella iv-järjestelmällä, mutta jopa 60-80 % edullisemmalla hinnalla verrattuna uuteen ilmanvaihtojärjestelmään.

Onko sinulla koneellinen ilmanvaihto?

Silloin löydät sinulle sopivat palvelut tämän linkin takaa.

Jos tunnistat yhdenkin näistä oireista, niin ilmanvaihdon tehostaminen on kodissasi ajankohtaista

  • Sisäilma on tunkkaista ja se tuntuu seisovalta
  • Makuuhuoneen ilma on yön jäljiltä paksua
  • Ikkunat huurtuvat
  • Ikkuna on koko ajan vähän raollaan
  • Vedon tunne lattianrajassa
  • Kosteus poistuu hitaasti: peilin huuru ei häviä saunan jälkeen, pyykit kuivuvat hitaasti
  • Takkatuli on vaikea saada syttymään ja savun haju leviää asuntoon

Kaikki listan oireet ovat merkkejä heikosti toimivasta ilmanvaihdosta.

Kotiisi sopiva ilmanvaihtoratkaisu selviää näin

Lähtökohtanamme on tarjota kotiisi parhaiten soveltuva ratkaisu, jossa huomioimme kotisi erityispiirteet kuten iän ja talon rakenteet. Mikä tahansa järjestelmä ei siis sovi sinun kotiisi, vaan se tulee katsoa aina tapauskohtaisesti. Tällöin saamasi lopputulos on paras mahdollinen ja hinta edullinen.

Tästä syystä emme myöskään edusta mitään tiettyä laitetta, merkkiä tai ilmanvaihtojärjestelmää.

Kun olemme tutustuneet kotiisi ja toiveisiisi, esitämme mielestämme parhaiten kotiisi soveltuvan ratkaisun. Ratkaisulle annamme kiinteän hinnan ja selkeän aikataulun. Käytämme markkinoiden parhaimpia laitteita ja materiaaleja, joille saat kaikille laitevalmistajan laajat takuut. Lisäksi saat asennustyöllemme 2 vuoden takuun. Et siis jää remontin jälkeen yksin, vaan voit olla meihin yhteydessä koska tahansa.

Oletko kuullut edullisesta rahoituksestamme?

Rahoituksemme on alkaen 0 % korolla 5 vuoden ajan. Lue lisätietoa täältä.

Tyytyväiset asiakkaamme kertovat

”Ilma on paljon raikkaampaa”

”Olin miettinyt, että tarvittaisiinko tänne koneellinen ilmanvaihto. Se olisi kuitenkin ollut melko kallis ratkaisu, eikä koneellista ilmanvaihtoa oikein vanhoihin taloihin suositellakaan, koska taloa ei ole rakennettu koneellista ilmanvaihtoa silmällä pitäen.

Sehän on näin, että ilma tulee jostain seinän tai lattian raosta, jos ei ole kunnollista tuloilmaa. Se ei ole kauhean terveellistä. Siksi otimme Ilmakkaaseen yhteyttä.

Nyt ilma on paljon raikkaampaa, eikä ikkunoita tarvitse avata. Aiemmin ilma oli aika seisovaa. Pesuhuoneessakaan ei ole enää sitä tunkkaista hajua, eikä vetoisuuttakaan ole.”

– Vappu ja Jouko Ilomäki, -85 rakennettu omakotitalo

Ilmakas onnistui ratkaisemaan ilmanvaihto-ongelmat

”Eron vanhaan huomaa selkeästi”

”Ilmakas esitteli itsensä ja laitteensa hyvin. Ilmanvaihto tutkittiin perusteellisesti savun avulla. He kiertelivät ja katselivat kotiamme, mistä tuli sellainen olo, että he tietävät, mitä tekevät.

Ilmanvaihdon tehostamisen myötä eron huomaa selkeästi. Kun tulemme päivän jälkeen kotiin, on kotimme ilma raikas. Tunne on erilainen kuin aiemmin. Takkakaan ei savuta enää niin herkästi sisälle. Suosittelen Ilmakasta muillekin. Meillä on kokemusta muista yrityksistä, mutta tämä ratkaisu vaikutti ehdottomasti parhaimmalta.”

– Susanna ja Riku Wickström, -69 rakennettu omakotitalo

”Huoneista tuli tasalämpöisiä”

”Matti tuli tänne aamulla ja illalla oli valmista. Hän oli hyvin asiallinen ja teki työnsä siististi. Ilma on raikkaampaa, se on se suurin asia. Lämpökään ei ole enää vain katossa koko ajan, vaan huoneet ovat tasalämpöisempiä. Minä nukun paljon paremmin. Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun!”

– Raija ja Pertti Meronen, -43 rakennettu omakotitalo

Palvelumme kotisi ilmanvaihdon parantamiseen

 

Ilmanvaihtoratkaisut:

Asennustyöt vievät yleensä muutamia päiviä.

Jokainen käytössä olevista ratkaisuehdotuksistamme on huomattavasti edullisempi kuin koneellinen ilmanvaihto.

Painovoimainen ilmanvaihto

Jos kodissasi on painovoimainen ilmanvaihto, niin teemme tarvittavat toimenpiteet, jotta painovoimaisen ilmanvaihdon toiminta paranee. Se tarkoittaa kohteesta riippuen riittävän tuloilman varmistamista, painemittauksia tai esimerkiksi painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamista.

Tehostettu painovoimainen ilmanvaihto

Jos kodissasi on tehostettu painovoimainen ilmanvaihto, niin ilmanvaihto-ongelmat johtuvat usein siitä, että laitteet ovat kotiisi vääränlaisia, ne on asennettu/säädetty väärin tai niitä on liian vähän. Teemme kotiisi maksuttoman kartoituksen ja selvitämme, mistä huonosti toimiva ilmanvaihto johtuu ja annamme tarjouksen ongelman korjaamiseksi.

Koneellinen poistoilmanvaihto

Jos kodissasi on koneellinen poistoilmanvaihto, niin selvitämme maksuttomalla kartoituskäynnillä, miksi ilmanvaihto toimii huonosti. Kartoituksen perusteella annamme sinulle kiinteähintaisen tarjouksen, jonka avulla ongelma saadaan korjattua ja ilmanvaihto toimimaan oikein.

Lämmöntalteenotolla varustetut huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet

Onko kodissasi lämmöntalteenotolla varustetut huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet? Siinä tapauksessa kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille, niin katsotaan, mistä heikosti toimiva ilmanvaihto johtuu!

Ilmanvaihtokoneen vaihto ja koneellisen ilmanvaihdon huollot

Teemme ilmanvaihtoremontteja taloihin, joissa on koneellisesti toimiva ilmanvaihtojärjestelmä. Vaihdamme vanhoja ilmanvaihtokoneita uusiin, teemme niihin tarvittavat putkiston muutostyöt, puhdistustyöt ja säätötyöt. Ilmanvaihtokoneen vaihto kaikkine muutostöineen kestää 1–3 päivää. Voit asua kotona normaalisti remontin ajan.

Saat laitteille laitevalmistajien takuun ja meidän asennustyöllemme pitkän 2 vuoden takuun! Lue lisää täältä.

Sisäilmamittaukset asuintaloihin

Jos asut omakotitalossa, joka on rakennettu 1900-1990-luvuilla, niin sisäilmamittaus on helpoin tapa selvittää, toimiiko kotisi ilmanvaihto oikein. Lähetämme sinulle mittalaitteen, joka mittaa kotisi sisäilmaa noin viikon ajan. Lähetä laite meille takaisin, niin analysoimme tulokset ja lähetämme raportin sinulle.

Sisäilmamittaus maksaa ainoastaan 169 €. Laite mittaa 24/7 kotisi lämpötilaa, ilmankosteutta, hiilidioksidin määrää, TVOC-yhdisteiden määrää ja Radon-pitoisuutta. Lue lisää täältä.

Ilmakas-remontti on kokonaisvaltainen ja turvallinen ratkaisu, jolla raikastat kotisi sisäilman

Olemme tehneet ilmanvaihdon kuntoarvion yli 10 000 kotiin. Meillä on kokemusta myös rakennusten kuntotutkimuksista sekä sisäilmaongelmien ratkaisemisesta. Niissä oppimaamme hyödynnämme myös ilmanvaihtoremonteissamme.

Hoidamme ilmanvaihtoremontit avaimet käteen – periaattella. Remonttiin sisältyy aina myös säädöt- ja mittaukset. Oikein toimiva ja säädetty ilmanvaihto ei aiheuta merkittäviä muutoksia paine-eroihin. Suuret paine-erot aiheuttavat ongelmia talon rakenteille ja huonontavat sisäilman laatua. Ilmanvaihdon säätäminen on aina ammattilaisen työtä. Remontin jälkeen ohjeistamme laitteiston käyttämisen.

Jos haluat saada kotisi sisäilman laadun selville, niin kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille, koska se on nopein ja helpoin tapa selvittää ilmanvaihtosi nykytila. Kartoituskäynnin on tilannut jo yli 10 000 suomalaista omakotitaloasujaa! Pitkästä ja laajasta kokemuksestamme huolimatta kouluttaudumme jatkuvasti lisää, jotta pystymme palvelemaan sinua entistäkin paremmin.

Muut palvelumme

Sisäilmamittaukset

Mittaamme tarvittaessa kattavasti sisäilmanlaatua mm. asunnon radon-, hiilidioksidi- ja VOC-pitoisuuksia.

IV-huolto ja kanavien puhdistaminen

Teemme IV-kanavistojen puhdistukset sekä ilmanvaihtokanavistojen muutos- ja eristystyöt ilmanvaihtoremontin yhteydessä. Ilmanvaihtokanavisto tulisi puhdistaa 5-10 vuoden välein.

Tarjoamme asiakkaillemme myös laitteiden suodatintoimitukset. Korvausilmaventtiileiden ja tuloilmalaitteiden suodattimet tulee vaihtaa vähintään kaksi kertaa vuodessa.

IV-kanavistojen kuvaaminen

Asentajillamme on käytössä iv-kanavien ja poistoilmahormien kuvaamiseen tarvittava kalusto. Kanavistot ja hormistot on mahdollista kuvata remontin yhteydessä esim. poistoilmakanavan puhtauden varmistamiseksi.

Liesituulettimien vaihdot

Vanhoissa taloissa liesituulettimet toimivat usein puutteellisesti tai liesituuletin voi olla vääränlainen kyseiseen ilmanvaihtojärjestelmään. Tämänkaltaisia ongelmia tulee usein vastaan etenkin painovoimaisella ja koneellisella poistoilmanvaihdolla varustetuissa taloissa. Uusimme liesituulettimesi tarvittaessa ilmanvaihtoremontin yhteydessä. Esim. koneelliseen poistoilmanvaihdon kanavistoon yhdistetyssä liesituulettimessa ei saa olla omaa moottoria, joka ylipaineistaa kanavistoa. Lisäksi liesituulettimen poistoilmamäärä tulee olla säädettävissä.

Toimi näin, jos epäilet huonoa sisäilmaa

1) Ota meihin yhteyttä

Vastaamme puheluihisi ja sähköposteihisi! Voit myös pyytää meidät suoraan maksuttomalle kartoituskäynnille, koska se ei sido sinua mihinkään.

2) Sovimme kartoituskäynnille ajankohdan

Kartoituskäynti kestää 1-2h. Sen aikana selvitämme, millainen ilmanvaihtoratkaisu on sinulle sekä tehokkain että edullisin.

3) Saat meiltä tarjouksen kotisi ilmanvaihdon parantamisesta

Tarjoamme ratkaisun, millä saavutamme asukkaan toiveiden mukaisen lopputuloksen talon erityispiirteet huomioiden.

4) Aloitamme työt sovittuna päivänä ja teemme ne sovittuun hintaan

Teemme työt aina sopimuksen mukaisella aikataululla ja hinnalla.

5) Kotisi sisäilma raikastuu välittömästi remontin valmistuttua.

Remonttimme kestää tyypillisesti 1-3 päivää, minkä aikana asunnossa voi asua lähes häiriöttä. Opastamme sinulle myös laitteiden käytön ja huollon. Olemme tavoitettavissa koska tahansa myös asennuksen jälkeen, jos tarvitset apuamme!

6) Laitevalmistajien takuut sekä Ilmakkaan asennustakuu ovat turvanasi!

Olemme aina puhelinsoiton päässä.

 

Kartoituskäynti on sinulle täysin riskitön, koska se on ilmainen eikä sido sinua mihinkään. Toteutamme kartoituksen haluamanasi ajankohtana! Lupaamme, että saat kartoituskäynnillä vastauksen siihen, miten sisäilmastasi tulee raikkaampaa.

Paralympiaurheilija Jouko Grip arvostaa puhdasta sisäilmaa

”Ehdottomasti suosittelen Ilmakasta! Ilmanlaatu paranee varmasti, ja siitähän on paljon kiinni juuri nämä allergiset nuhat ja muut. Niistäkin pääsee todennäköisesti suurilta osin eroon, kun sisällä hengitetään raitista ilmaa.”

– Merja ja Jouko Grip, -83 rakennettu omakotitalo