Valikko Sulje

Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen – Yksinkertainen ilmanvaihtoremontti 1-3 päivässä 90-luvulla ja sitä ennen rakennettuihin taloihin

– Ilmakas™ on turvallinen tapa tehostaa ilmanvaihtoa

Jos sinulla on koneellinen poistoilmanvaihto tai painovoimainen ilmanvaihto, tehostaminen on nopein ja edullisin tapa parantaa kotisi ilmanvaihtoa. Siksi ilmanvaihdon tehostaminen on yksinkertaisin ilmanvaihtoremontti, mitä on olemassa.

Onko sinulla koneellinen ilmanvaihto?

Silloin löydät sinulle sopivat palvelut tämän linkin takaa.

Olemme erityisesti vanhojen talojen ilmanvaihtoratkaisujen ammattilaisia. Lähtökohtanamme on tarjota kuhunkin kotiin parhaiten soveltuva ratkaisu, jossa tulisi huomioida talon erityispiirteet kuten ikä ja talon rakenteet.

Tästä syystä emme edusta mitään tiettyä laitetta, merkkiä tai ilmanvaihtojärjestelmää, vaan tarjoamme sinulle aina vain kotiisi parhaiten sopivaa laitetta budjettisi huomioiden.

Ennen ilmanvaihtoremonttia tulemme tekemään maksuttoman kartoituskäynnin, jonka kesto on n. 1–2 tuntia. Käynnin päätteeksi saat kiinteähintaisen tarjouksen, jota voit miettiä rauhassa. Kun olemme tutustuneet kotiisi, esitämme mielestämme parhaiten kohteeseen soveltuvan ratkaisun.

Olemme tehneet yli 10 000 ilmanvaihdon kuntoarviokäyntiä, joten tietopääomamme on valtava. Saat kaiken tietomme käyttöösi, kun soitat meille tai pyydät meidät maksuttomalle kartoituskäynnille.

Miksi tehdä Ilmakas ilmanvaihtoremontti

Tulos: / 12 riskitekijää tai havaittua ongelmaa

Riskin taso:

Merkittävä riski | Kohtalainen riski | Ei riskiä

Vastaustesi perusteella teillä ei todennäköisesti ole ongelmia kotinne ilmanvaihdossa tai sisäilman laadussa. Jos kuitenkin haluat varman tiedon asiasta tai tunnistat selkeän ongelman, tilaa meiltä maksuton ilmanvaihdon kuntokartoitus alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme, mikäli haluat keskustella kotisi ilmanvaihdosta tai sisäilma-asioista lisää asiantuntijan kanssa.

Vastaustesi perusteella teillä esiintyy merkkejä ongelmista kotinne ilmanvaihdossa tai sisäilman laadussa. Jos haluat varman tiedon asiasta tai tunnistat selkeän ongelman, tilaa meiltä maksuton ilmanvaihdon kuntokartoitus alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme, mikäli haluat keskustella kotisi ilmanvaihdosta tai sisäilma-asioista lisää asiantuntijan kanssa.

Vastaustesi perusteella teillä on selkeitä ongelmia kotinne ilmanvaihdossa tai sisäilman laadussa. Suosittelemme tilaamaan asian varmistamiseksi meiltä maksuttoman ilmanvaihdon kuntokartoituksen alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme, mikäli haluat keskustella kotisi ilmanvaihdosta tai sisäilma-asioista lisää asiantuntijan kanssa.

Kyselyn tarkoitus on herättää pohtimaan kodin sisäilman laatua ja auttaa tunnistamaan ongelmia. Tulokset ovat vain karkeita arvioita tilanteesta. Varman tiedon ilmanvaihdon ja sisäilman tilanteesta saat tilaamalla meiltä maksuttoman kuntokartoituksen.

 

Tunnista puutteellinen ilmanvaihto ajoissa ja tee ilmanvaihtoremontti

Huono ilmanvaihto ilmenee usein tunkkaisena sisäilmana, erilaisina fyysisinä oireina esimerkkeinä nuhaisuus ja väsymys tai vedon tunteena.

Monesti vian epäillään olevan ikkunoissa tai asunnossa epäillään olevan hometta, vaikka todellisuudessa vika on ilmanvaihdossa. Taustalla ovat usein myös vanhat huonosti toimivat korvausilmaventtiilit ja väärin toimiva poistoilmanvaihto.

Huonon ilmanvaihdon takia korvausilmaa tulee sisään ikkunoiden ja ovien raoista sekä rakenteiden kautta. Tämä aiheuttaa vedon tunnetta sekä tuo rakenteista pölyä ja haitallisia mikrobeja. Tällöin painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen on nopeimpia keinoja parantaa kodin sisäilmaa.

Puutteellinen ilmanvaihto on yksi yleisimmistä sisäilmaongelmien aiheuttajista, koska ilma ei vaihdu riittävän nopeasti. Tällöin sisäilma täyttyy mikrobeista ja pölyistä, jolloin ilmanvaihtoremontti on väistämättä edessä.

Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen on kuitenkin verrattain edullinen ilmanvaihtoremontti verrattuna esimerkiksi koko ilmanvaihtojärjestelmän uusimiseen.

 

 

Ilmakas ilmanvaihtoremontti kestää vain 1-3 päivää ja on helpoin tapa päästä eroon sisäilmaongelmista

 

 

Tuloilmanvaihto

Tuloilmanvaihto tuo puhtaan korvausilman ulkoa sisään. Oleskelutiloista ja makuuhuoneista tulisi löytyä korvausilmaventtiili (tuloilmaventtiili). Jos tuloilmaventtiileitä ei löydy riittävästi tai niiden säädöt toimivat väärin, niin kodin sisälle syntyy alipaine.

Alipaine aiheuttaa vedon tunnetta, mutta myös paljon haitallisemman oireen: korvausilma tulee ikkunanraoista, rakenteiden läpi, viemäreistä tai mistä tahansa, mistä se vain pääsee. Tällöin rakenteisiin alkaa kertymään kosteutta. Rakenteiden läpi tullut korvausilma on myös täysin suodattamatonta, joten sisäilmaan kulkeutuu paljon haitallisia mikrobeja ja pölyä.

Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen onnistuu useilla erilaisilla tuloilmaratkaisuilla. Kartoituksen yhteydessä suunnittelemme kotiisi parhaiten soveltuvan ratkaisun. Muista, että kaikki markkinoilla olevat ratkaisut eivät sovellu sinun kotiisi, minkä takia sinun kannattaa aina kysyä palveluntarjoajalta tarkasti, miksi he ehdottavat juuri tietynlaista tuloilmaventtiiliä kotiisi. Myös referenssejä vastaavista kohteista kannattaa kysyä.

Poistoilmanvaihto

Poistoilmanvaihdon tehtävä on kuljettaa ilmankosteus ja epäpuhtaudet ulos poistoventtiilien kautta. Kaikki likaiset tilat (WC, pesuhuone ja keittiö) tarvitsevat poistoilmanvaihdon.

Nykyiset asumistottumukset ja kotitalouksien lisääntynyt vedenkäyttö ovat kasvattaneet talojen kosteuskuormaa. Yleinen ongelma on, etteivät poistoilmaventtiilit kykene kuljettamaan vanhaa ilmaa ulos. Poistoventtiili voi jopa lakata toimimasta tai toimia väärään suuntaan, jolloin se kuljettaa kylmää ulkoilmaa ja putkistojen epäpuhtauksia sisälle.

Poistoilmanvaihtoa voidaan tehostaa tarvittaessa. Tällä varmistetaan kosteuden ja epäpuhtauksien poistuminen venttiilien kautta ulos säästä riippumatta. Poiston tehostaminen on aina ammattilaisen työtä. Tehostustoimenpiteiden jälkeen on aina varmistettava mittaamalla poiston oikeanlainen ja turvallinen toiminta. Siksi ilmanvaihtoremontti kannattaa jättää aina ammattilaisen hoidettavaksi. Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen hoituu kunnolla vain kokemuksen kautta, koska jokainen talo on erilainen.

Siirtoilmanvaihto

Siirtoilmanvaihto varmistaa ilman vapaan liikkumisen vapaasti huoneesta toiseen niin, että se poistuu lopulta poistoventtiilien kautta. Tästä syystä väliovien ja lattian välissä tulisi olla 15–20 mm raot.

Jos raot puuttuvat, asennamme huoneiden välille siirtoilmasäleet, jotka päästävät ilman liikkumaan vapaasti.

 

Säädöt ja mittaukset viimeistelevät ilmanvaihtoremontin

Säädämme laitteet niin, että rakennuksen perusilmanvaihto toimii jatkuvasti. Ilmakas ilmanvaihtoremonttiin kuuluu sisä- ja ulkoilman paine-eromittaus ennen ja jälkeen ilmanvaihtoremonttia. Tällä varmistamme kotiisi puhtaan ja raikkaan sisäilman. Oikein säädetty ilmanvaihto ei aiheuta muutoksia paine-eroihin.  Väärin toimiva ilmanvaihto aiheuttaa alipanetta, joka imee rakenteiden epäpuhtaudet ja mikrobit sisäilmaan. Tämä aiheuttaa ongelmia rakennukselle ja asukkaille.

Hyödyllistä sisältöä, joka saattaa kiinnostaa sinua: