Valikko Sulje

Ilmanvaihtokoneen vaihdot ja koneellisen ilmanvaihdon huollot vanhoihin omakotitaloihin yli 10 000 kuntotarkastuksen kokemuksella

Ilmanvaihtokoneen vaihtaminen kestää kaikkine muutostöineen vain 1-5 päivää. Uuden iv-koneen avulla säädät itse kotisi ilmanvaihtoa tarpeesi mukaisesti ja nautit raikkaasta sisäilmasta kelistä riippumatta.

Tunnemme erityisen hyvin suomalaiset 90-luvulla ja sitä ennen rakennetut talot

Teemme ilmanvaihtoremontteja myös taloihin, joissa on koneellisesti toimiva ilmanvaihtojärjestelmä. Vaihdamme vanhoja ilmanvaihtokoneita uusiin, teemme niihin tarvittavat iv-putkistojen muutostyöt, puhdistustyöt ja säätötyöt.

Ilmanvaihtokoneen vaihto kaikkine muutostöineen kestää 1–5 päivää. Voit asua kotona normaalisti remontin ajan.

Saat laitteille laitevalmistajien takuun ja meidän asennustyöllemme asennustakuun!

Vaihtaminen kannattaa, koska uusien ilmanvaihtokoneiden energiankulutus on n. 50 % pienempi kuin 90-luvulla tai sitä ennen asennetujen koneiden, joten uusi ilmanvaihtokone maksaa itsensä nopeasti takaisin, yleensä muutamassa vuodessa. Uudet iv-laitteet ovat äänitasoltaan hiljaisia ja niiden käyttäminen ja säätäminen on helppoa!

Milloin ilmanvaihtokoneen vaihto on ajankohtaista?

Vaihtaminen kannattaa, jos…

 • Ilmanvaihtokoneesi on asennettu 90-luvulla tai sitä ennen
 • Kotisi ilmanvaihtojärjestelmään tehdään muutostöitä
 • Tunnistat tyypillisiä sisäilmaoireita, kuten tunkkaisuutta, seisovaa ja paksua ilmaa, takan hidasta syttymistä, huuruisia ikkunoita, päänsärkyä, nielun ja silmien ärsytystä, nuhaa ja tukkoisuutta öisin
 • Ilmanvaihtokoneesi on käyttöikänsä päässä (20-30 vuotta)

IV-koneen vaihto maksaa itsensä nopeasti takaisin, koska nykyaikaiset koneet käyttävät n. puolet vähemmän sähköä.

Yleensä se, että mietit ilmanvaihtokoneen vaihtoa, on merkki siitä, että vaihtaminen kannattaa.

Kannattaako ilmanvaihtokoneen vaihtaminen vai korjaaminen?

Ilmanvaihtokone kannattaa korjata vain silloin, jos se on alle 15 vuotta vanha. Nykyaikaiset ilmanvaihtokoneet ovat energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä, koska ne kuluttavat todella vähän sähköä. Mitä isompi kotisi on, sitä enemmän tulet säästämään, kun vaihdatat ilmanvaihtokoneesi uuteen.

Suosittelemme siis vaihtoa aina, jos koneesi on yli 15 vuotta vanha. Uusi kone maksaa itsensä yleensä muutamassa vuodessa takaisin.

Nykyaikaiset ilmanvaihtokoneet ovat luotettavia

Iv-koneita on markkinoilla useilla eri valmistajilla ja niiden tekniikka on kehittynyt valtavasti myös viime vuosina. Valmistajasta riippumatta uusien iv-koneiden toimintavarmuus ja tekniikka on kehittynyt niin paljon, että vanhaan iv-laitteeseen ei useinkaan ole järkevää tehdä isoja korjauksia. Kotinne tarpeisiin mitoitetun uuden iv-koneen vaihtaminen sekä tarvittavat iv-putkistojen muutos- ja puhdistustoimenpiteet takaavat kotiinne merkittävästi paremmin toimivan ilmanvaihdon.

Suurimpia eroja nykyaikaisissa ilmanvaihtokoneissa vanhoihin 90-luvulla tai sitä ennen asennettuihin ilmanvaihtokoneisiin verrattuna on mm. niiden hiljaisuus, toimintavarmuus, automatiikka, huollon helppous, käytön helppous, suodattimien selvästi parempi laatu ja energiatehokkuus.

Nykyaikaisen ilmanvaihtokoneen sähkönkulutus on n. 50 % pienempi kuin vanhan koneen, minkä lisäksi sen lämmöntalteenottokyky on ainakin tuplasti parempi. Nykyaikainen kone päästää vähemmän lämpöä pihalle ja automatiikka vähentää turhaa ilmanvaihtoa, jos talo on tyhjillään. Näin energiankulutus laskee, mikä tekee hyvää lompakolle sekä ympäristölle.

Tyytyväiset asiakkaamme kertovat

”Ilma on paljon raikkaampaa”

”Sehän on näin, että ilma tulee jostain seinän tai lattian raosta, jos ei ole kunnollista tuloilmaa. Se ei ole kauhean terveellistä. Siksi otimme Ilmakkaaseen yhteyttä.

Nyt ilma on paljon raikkaampaa, eikä ikkunoita tarvitse avata. Aiemmin ilma oli aika seisovaa. Pesuhuoneessakaan ei ole enää sitä tunkkaista hajua, eikä vetoisuuttakaan ole.”

– Vappu ja Jouko Ilomäki, -85 rakennettu omakotitalo

Ilmakas onnistui ratkaisemaan ilmanvaihto-ongelmat

”Eron vanhaan huomaa selkeästi”

”Ilmakas esitteli itsensä ja laitteensa hyvin. Ilmanvaihto tutkittiin perusteellisesti savun avulla. He kiertelivät ja katselivat kotiamme, mistä tuli sellainen olo, että he tietävät, mitä tekevät.

Ilmanvaihdon tehostamisen myötä eron huomaa selkeästi. Kun tulemme päivän jälkeen kotiin, on kotimme ilma raikas. Tunne on erilainen kuin aiemmin. Takkakaan ei savuta enää niin herkästi sisälle. Suosittelen Ilmakasta muillekin. Meillä on kokemusta muista yrityksistä, mutta tämä ratkaisu vaikutti ehdottomasti parhaimmalta.”

– Susanna ja Riku Wickström, -69 rakennettu omakotitalo

”Huoneista tuli tasalämpöisiä”

”Matti tuli tänne aamulla ja illalla oli valmista. Hän oli hyvin asiallinen ja teki työnsä siististi. Ilma on raikkaampaa, se on se suurin asia. Lämpökään ei ole enää vain katossa koko ajan, vaan huoneet ovat tasalämpöisempiä. Minä nukun paljon paremmin. Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun!”

– Raija ja Pertti Meronen, -43 rakennettu omakotitalo

Miksi ilmanvaihtokoneen vaihtaminen kannattaa tehdä?

Lyhyesti: 1) Säästät rahaa sähkölaskussa, 2) raikas sisäilma tekee kotona olemisesta mukavampaa ja 3) tunkkainen sisäilma ei aiheuta ongelmia asukkaille tai talon rakenteille.

 • Säästät sähkölaskussa ilmanvaihdon osalta n. 50 %, jos ilmanvaihtokoneesti on 90-luvulta tai vanhempi
 • Lämmöntalteenotto uusissa koneissa on jopa puolet parempi kuin nykyisessä koneessasi
 • Uutta konetta on helppo ja mukava käyttää mm. automatiikan avulla
 • Ilmanvaihto on hiljaisempi
 • Ilmanvaihto toimii aina oikealla teholla, jolloin kotonasi on raikasta – ilma vaihtuu kahden tunnin välein tuoreeseen
 • Kotonasi on oikea kosteusprosentti, jolloin kosteus ei kerry rakenteisiin
 • Takka syttyy helpommin ja palaa paremmin, mikä parantaa takan lämmöntuottoa
 • Paremmat suodattimet tekevät kotiin puhtaan tuoksun.
 • Asukkaiden ja talon sisäilmaoireilut häviävät (fyysiset oireet tai esim. kosteuden kertyminen rakenteisiin)
 • Uusi kone nostaa kotisi arvoa!

Mitä palvelumme sisältää?

Teemme ilmanvaihtoremontteja pääasiassa vanhoihin taloihin, jotka on rakennettu 90-luvulla tai sitä ennen. Olemme tehneet yli 10 000 kartoituskäyntiä 90-luvulla tai sitä vanhempiin taloihin, joten tunnemme suomalaisten kotien ilmanvaihdon ongelmat ja niiden ratkaisut hyvin.

Jos kodissasi on koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä, niin vaihdamme vanhan ilmanvaihtokoneesi uuteen, teemme tarvittavat putkiston muutos- ja eristystyöt, IV-kanaviston puhdistustyöt ja ilmanvaihdon säätötyöt. Lopuksi opastamme sinulle koneen käytön ja suodattimien vaihdon.

Ilmanvaihtokoneen vaihdon kesto ja takuu

Ilmanvaihtokoneen vaihto kaikkine muutostöineen kestää 1–5 päivää. Voit asua kotona normaalisti remontin ajan. Saat laitteille laitevalmistajien takuun ja meidän asennustyöllemme takuun!

Emme ole laitesidonnainen toimija, joten ehdotamme sinulle aina parhaiten kotiisi ja budjettiisi soveltuvaa ilmanvaihtokonetta. Käytämme mm. Valloxin, Enerventin, Heatcon ja Parmairin ilmanvaihtokoneita.

Toiminta-alueemme

Ilmakas-remontti on kokonaisvaltainen ja turvallinen ratkaisu, jolla raikastat kotisi sisäilman

Olemme tehneet ilmanvaihdon kuntoarvion yli 10 000 kotiin. Meillä on kokemusta myös rakennusten kuntotutkimuksista sekä sisäilmaongelmien ratkaisemisesta. Niissä oppimaamme hyödynnämme myös ilmanvaihtoremonteissamme.

Hoidamme ilmanvaihtoremontit avaimet käteen – periaattella. Remonttiin sisältyy aina myös säädöt- ja mittaukset. Oikein toimiva ja säädetty ilmanvaihto ei aiheuta merkittäviä muutoksia ilmanpaineeseen. Suuret vaihtelevuudet ilmanpaineessa aiheuttavat ongelmia talon rakenteille ja huonontavat sisäilman laatua. Ilmanvaihdon säätäminen on aina ammattilaisen työtä. Remontin jälkeen ohjeistamme laitteiston käyttämisen.

Jos haluat saada kotisi sisäilman laadun selville, niin kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille, koska se on nopein ja helpoin tapa selvittää ilmanvaihtosi nykytila. Kartoituskäynnin on tilannut jo yli 10 000 suomalaista omakotitaloasujaa! Pitkästä ja laajasta kokemuksestamme huolimatta kouluttaudumme jatkuvasti lisää, jotta pystymme palvelemaan sinua entistäkin paremmin.

Ilmanvaihtokoneen vaihtaminen etenee näin

1. Tulemme käymään n. 2 tunnin maksuttomalla kartoituskäynnillä

Kartoitamme ensin nykyisen ilmanvaihtojärjestelmäsi kunnon ja kotisi talotekniset ominaisuudet. Vasta siten voimme tehdä sinulle tarjouksen, joka ei ole summamutikassa ylihinnoiteltu. Kartoituskäynnillä katsomme asioita, jotka vaikuttavat uuden koneen valintaan ja putkiston muutostöihin.

Näitä ovat esimerkiksi:

 • nykyisen koneen sijainti
 • putkiston kunto ja eristystarpeet
 • kanavaliitäntöjen sopivuus
 • ilmanvaihdon oikea voimakkuus ja säätö

Kartoituskäynnin päätteeksi saat kiinteähintaisen tarjouksen. Käynti tai tarjous eivät sido sinua mihinkään.

2. Suoritamme ilmanvaihtokoneen vaihdon

Teemme tarvittavat muutostyöt koneen vaihtamisesta putkien eristämiseen ja ilmanvaihdon säätämiseen mittausten avulla. Yli 10 000 kartoituskäynnin myötä toimintamme on ripeää ja ammattimaista. Koko remontissa menee 1–5 päivää.

Opastamme sinua lopuksi koneen käyttöön ja teemme mittauspöytäkirjan.

3. Nauti raikkaasta sisäilmasta ja kattavista takuista

Kotisi sisäilma raikastuu nopeasti ilmanvaihtokoneen vaihtamisen jälkeen, kun kone on vaihtanut vanhan sisäilman uuteen.

Huomaat raikkaan sisäilman vaikutukset mm. Parempana vireystilana, raikkaana tunteena kotiisi tullessa, tukkoisuuden poistumisena sekä parempina yöunina. Myös saunomisen ja suihkun jälkeinen kosteus häviää nopeammin.

Valitse vain sellainen kumppani, jolta saat kattavat takuut. Laitevalmistaja antaa aina omalle laitteelleen takuun, minkä lisäksi asennusyrityksen tulee antaa myös takuu. Meiltä saat kattavan takuun asennukselle.

4. Muista huolto

Vaihda suodattimet vähintään kahdesti vuodessa. Tee myös vuosihuolto kerran vuodessa ja tilaa IV-kanavien puhdistus 5 vuoden välein ammattilaiselta.

Paralympiaurheilija Jouko Grip arvostaa puhdasta sisäilmaa

”Ehdottomasti suosittelen Ilmakasta! Ilmanlaatu paranee varmasti, ja siitähän on paljon kiinni juuri nämä allergiset nuhat ja muut. Niistäkin pääsee todennäköisesti suurilta osin eroon, kun sisällä hengitetään raitista ilmaa.”

– Merja ja Jouko Grip, -83 rakennettu omakotitalo