Valikko Sulje
Ilmakas

KONEELLINEN
ILMANVAIHTO

Tunnemme erityisen hyvin suomalaiset kodit

 Jos kodissasi tai taloyhtiössäsi on koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä, niin vaihdamme vanhan ilmanvaihtokoneesi uuteen, teemme tarvittavat putkiston muutos- ja eristystyöt, IV-kanaviston puhdistustyöt ja ilmanvaihdon säätötyöt. Lopuksi opastamme sinulle koneen käytön ja suodattimien vaihdon.

IV-koneen vaihto kaikkine muutostöineen kestää 1–5 päivää. Voit asua kotona normaalisti remontin ajan.

Hoidamme ilmanvaihtoremontit avaimet käteen –periaattella. Remonttiin sisältyy aina myös säädöt ja mittaukset. Oikein toimiva ja säädetty ilmanvaihto ei aiheuta merkittäviä muutoksia ilmanpaineeseen. Suuret vaihtelevuudet ilmanpaineessa aiheuttavat ongelmia talon rakenteille ja huonontavat sisäilman laatua. Ilmanvaihdon säätäminen on aina ammattilaisen työtä. Remontin jälkeen ohjeistamme laitteiston käyttämisen.

Saat laitteille laitevalmistajien takuun ja meidän asennustyöllemme asennustakuun. Emme myöskään ole laitesidonnainen toimija, joten ehdotamme sinulle aina parhaiten kotiisi ja budjettiisi soveltuvaa IV-konetta. Käytämme mm. Valloxin, Enerventin, Heatcon ja Parmairin ilmanvaihtokoneita.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Jos pelkkä ilmanvaihtokanavien puhdistus on ajankohtaista, lisää tietoa löydät täältä

Kannattaako ilmanvaihtokone vaihtaa vai korjata?

Vanha ilmanvaihtokone kannattaa korjata vain silloin, jos se on alle 15 vuotta vanha. Vaihtaminen kannattaa, sillä nykyaikaiset koneet ovat myös energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä, koska ne kuluttavat todella vähän sähköä. Mitä isompi kotisi on, sitä enemmän tulet säästämään, kun vaihdatat ilmanvaihtokoneesi uuteen.

Uusien ilmanvaihtokoneiden energiankulutus on n. 50 % pienempi kuin käyttöikänsä päässä olevat, joten uusi kone maksaa itsensä nopeasti takaisin, yleensä muutamassa vuodessa. Uudet koneet ovat äänitasoltaan hiljaisia ja niiden käyttäminen ja säätäminen on helppoa! Suosittelemme siis vaihtoa aina, jos ilmanvaihtokoneesi on yli 15 vuotta vanha.

Säästät sähkölaskussa ilmanvaihdon osalta n. 50 %, jos IV-koneesi on käyttöikänsä päässä.
Lämmöntalteenotto uusissa koneissa on jopa puolet parempi kuin nykyisessä koneessasi.
Uutta konetta on helppo ja mukava käyttää ja iIlmanvaihto on hiljaisempi.
Ilmanvaihto toimii aina oikealla teholla, jolloin kotonasi on raikasta – Ilma vaihtuu kahden tunnin välein tuoreeseen.
Kotonasi on oikea kosteusprosentti, jolloin kosteus ei kerry rakenteisiin.
Takka syttyy helpommin ja palaa paremmin, mikä parantaa takan lämmöntuottoa.
Paremmat suodattimet tekevät kotiin puhtaan tuoksun.
Sisäilmaoireilut häviävät niin talolta kuin sen asukkailta (fyysiset oireet tai esim. kosteuden kertyminen rakenteisiin).

Nykyaikaiset ilmanvaihtokoneet ovat luotettavia

Ilmanvaihtokoneita on markkinoilla useilla eri valmistajilla ja niiden tekniikka on kehittynyt valtavasti myös viime vuosina. Valmistajasta riippumatta uusien ilmanvaihtokoneiden toimintavarmuus ja tekniikka on kehittynyt niin paljon, että vanhaan koneeseen ei useinkaan ole järkevää tehdä isoja korjauksia. Kotinne tarpeisiin mitoitetun uuden IV-koneen vaihtaminen sekä tarvittavat putkistojen muutos- ja puhdistustoimenpiteet takaavat kotiinne merkittävästi paremmin toimivan ilmanvaihdon.

Suurimpia eroja nykyaikaisissa ilmanvaihtokoneissa vanhoihin 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa asennettuihin ilmanvaihtokoneisiin verrattuna on mm. niiden hiljaisuus, toimintavarmuus, automatiikka, huollon helppous, käytön helppous, suodattimien selvästi parempi laatu ja energiatehokkuus.

Ilmakas

Yleensä se, että mietit ilmanvaihtokoneen vaihtoa, on merkki siitä, että vaihtaminen kannattaa.

Uusi IV-kone nostaa myös kotisi arvoa!

Tilaa maksuton kartoitus

Selvitämme maksuttomalla kartoituskäynnillä, miksi ilmanvaihtokone ja ilmanvaihto toimii huonosti ja millaisia toimenpiteitä tarvitaan, jotta ilmanvaihdon toiminta kodissasi paranee.

Se tarkoittaa kohteesta riippuen riittävän tuloilman varmistamista, painemittauksia, ilmanvaihdon tehostamista, tai tarkistamista ettei kotiisi asennetut laitteet ole vääränlaisia ja ettei niitä ole asennettu/säädetty väärin.

Lähtökohtanamme on tarjota juuri sinun kotiisi parhaiten soveltuvat ratkaisut. Mikä tahansa järjestelmä ei siis välttämättä sovi, vaan se tulee katsoa aina tapauskohtaisesti. Tällöin saatu lopputulos on paras mahdollinen ja hinta edullinen. Tästä syystä emme myöskään edusta mitään tiettyä laitetta, merkkiä tai ilmanvaihtojärjestelmää.

Yli 10 000 suomalaista kotitaloutta ja taloyhtiötä on tilannut meiltä maksuttoman ilmanvaihdon kuntokartoituksen, koska se on helpoin tapa selvittää ilmanvaihdon todellinen kunto. Maksuton kuntokartoitus on 1. askel kohti raikasta sisäilmaa. Kartoituskäynti on täysin riskitön, eikä se sido sinua mihinkään.

Tyytyväisten
asiakkaiden
suosittelema

Yli 10 000
kuntokartoituksen
kokemuksella

Kustannustehokas
ja helppo
kokonaisratkaisu