Valikko Sulje

IV-koneiden vaihdot ja huollot

Yli 10 000 kuntokartoituksen kokemuksella

Ilmanvaihtokoneen vaihtaminen kestää kaikkine muutostöineen vain 1-5 päivää. Uuden IV-koneen avulla säädät itse kotisi ilmanvaihtoa tarpeesi mukaisesti ja nautit raikkaasta sisäilmasta kelistä riippumatta.

Tunnemme erityisen hyvin suomalaiset kodit

 Jos kodissasi on koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä, niin vaihdamme vanhan ilmanvaihtokoneesi uuteen, teemme tarvittavat putkiston muutos- ja eristystyöt, IV-kanaviston puhdistustyöt ja ilmanvaihdon säätötyöt. Lopuksi opastamme sinulle koneen käytön ja suodattimien vaihdon.

Ilmanvaihtokoneen vaihto kaikkine muutostöineen kestää 1–5 päivää. Voit asua kotona normaalisti remontin ajan.

Saat laitteille laitevalmistajien takuun ja meidän asennustyöllemme asennustakuun! Emme myöskään ole laitesidonnainen toimija, joten ehdotamme sinulle aina parhaiten kotiisi ja budjettiisi soveltuvaa IV-konetta. Käytämme mm. Valloxin, Enerventin, Heatcon ja Parmairin ilmanvaihtokoneita.

Nykyaikaiset IV-koneet ovat luotettavia

IV-koneita on markkinoilla useilla eri valmistajilla ja niiden tekniikka on kehittynyt valtavasti myös viime vuosina. Valmistajasta riippumatta uusien IV-koneiden toimintavarmuus ja tekniikka on kehittynyt niin paljon, että vanhaan koneeseen ei useinkaan ole järkevää tehdä isoja korjauksia. Kotinne tarpeisiin mitoitetun uuden IV-koneen vaihtaminen sekä tarvittavat IV-putkistojen muutos- ja puhdistustoimenpiteet takaavat kotiinne merkittävästi paremmin toimivan ilmanvaihdon.

Suurimpia eroja nykyaikaisissa ilmanvaihtokoneissa vanhoihin 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa asennettuihin ilmanvaihtokoneisiin verrattuna on mm. niiden hiljaisuus, toimintavarmuus, automatiikka, huollon helppous, käytön helppous, suodattimien selvästi parempi laatu ja energiatehokkuus.

IV-koneen vaihtaminen vai korjaaminen?

IV-kone kannattaa korjata vain silloin, jos se on alle 15 vuotta vanha. Vaihtaminen kannattaa, sillä nykyaikaiset IV-koneet ovat myös energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä, koska ne kuluttavat todella vähän sähköä. Mitä isompi kotisi on, sitä enemmän tulet säästämään, kun vaihdatat IV-koneesi uuteen.

Uusien IV-koneiden energiankulutus on n. 50 % pienempi kuin käyttöikänsä päässä olevat, joten uusi IV-kone maksaa itsensä nopeasti takaisin, yleensä muutamassa vuodessa. Uudet IV-koneet ovat äänitasoltaan hiljaisia ja niiden käyttäminen ja säätäminen on helppoa! Suosittelemme siis vaihtoa aina, jos koneesi on yli 15 vuotta vanha.

Milloin IV-koneen vaihto on ajankohtaista?

Vaihtaminen on ajankohtaista, jos:

 • IV-koneesi on käyttöikänsä päässä (20-30 vuotta)
 • Kotisi ilmanvaihtojärjestelmään tehdään muutostöitä
 • Tunnistat tyypillisiä sisäilmaoireita, kuten tunkkaisuutta, seisovaa ja paksua ilmaa, takan hidasta syttymistä, huuruisia ikkunoita, päänsärkyä, nielun ja silmien ärsytystä, nuhaa ja tukkoisuutta öisin
 • IV-koneen vaihto maksaa itsensä nopeasti takaisin, koska nykyaikaiset koneet käyttävät n. puolet vähemmän sähköä.

Yleensä se, että mietit ilmanvaihtokoneen vaihtoa, on merkki siitä, että vaihtaminen kannattaa.

Ilmanvaihtokoneen vaihtaminen etenee näin:

Ota meihin yhteyttä

Tilaa maksuton kuntokartoitus. Se on 1. askel kohti raikasta sisäilmaa. Voit myös soittaa meille, puh. 044 767 7177.
 

Sovimme kartoituskäynnille ajankohdan

Kartoituskäynti kestää 1-2h. Sen aikana selvitämme ensin nykyisen ilmanvaihtojärjestelmäsi kunnon ja kotisi talotekniset ominaisuudet. Vasta siten voimme tehdä sinulle tarjouksen, joka ei ole summamutikassa ylihinnoiteltu. Käynti tai tarjous eivät sido sinua mihinkään.
 
Kartoituskäynnillä katsomme asioita, jotka vaikuttavat uuden koneen valintaan ja putkiston muutostöihin. Näitä ovat esimerkiksi nykyisen koneen sijainti,
putkiston kunto ja eristystarpeet, kanavaliitäntöjen sopivuus, ilmanvaihdon oikea voimakkuus ja säätö

 

Saat tarjouksen kotisi ilmanvaihdon parantamisesta

Saat meiltä aina kiinteähintaisen tarjouksen, minkä ansiosta sinun on helppo hankkia remontille rahoitus. Yhteistyökumppaneitamme ovat Nordea ja OP. Autamme sinua mielellämme rahoituksen hakemisessa.
 

Suoritamme IV-koneen vaihdon

Teemme tarvittavat muutostyöt koneen vaihtamisesta putkien eristämiseen ja ilmanvaihdon säätämiseen mittausten avulla. Yli 10 000 kartoituskäynnin myötä toimintamme on ripeää ja ammattimaista. Koko remontissa menee 1–5 päivää. Opastamme sinua lopuksi koneen käyttöön ja teemme mittauspöytäkirjan. 
 

Nauti raikkaasta sisäilmasta

Kotisi sisäilma raikastuu nopeasti ilmanvaihtokoneen vaihtamisen jälkeen, kun kone on vaihtanut vanhan sisäilman uuteen.  Huomaat raikkaan sisäilman vaikutukset mm. Parempana vireystilana, raikkaana tunteena kotiisi tullessa, tukkoisuuden poistumisena sekä parempina yöunina. Myös saunomisen ja suihkun jälkeinen kosteus häviää nopeammin.
 

Saat kattavat takuut turvaksesi

Asiakkaanamme voit olla huoletta. Saat kattavan asennustakuun sekä laitevalmistajan takuut turvaksesi. Olemme myös tavoitettavissa koska tahansa asennuksen jälkeen, jos tarvitset apuamme. 
 

Muista huolto

Vaihda suodattimet vähintään kahdesti vuodessa. Tee myös vuosihuolto kerran vuodessa ja tilaa IV-kanavien puhdistus 5 vuoden välein ammattilaiselta.

Milloin IV-koneen vaihto on kannattaa? Lyhyesti:

1) Säästät rahaa sähkölaskussa

2) raikas sisäilma tekee kotona olemisesta mukavampaa

3) Tunkkainen sisäilma ei aiheuta ongelmia asukkaille tai talon rakenteille.

 • Säästät sähkölaskussa ilmanvaihdon osalta n. 50 %, jos IV-koneesi on käyttöikänsä päässä
 • Lämmöntalteenotto uusissa koneissa on jopa puolet parempi kuin nykyisessä koneessasi
 • Uutta konetta on helppo ja mukava käyttää mm. automatiikan avulla
 • Ilmanvaihto on hiljaisempi
 • Ilmanvaihto toimii aina oikealla teholla, jolloin kotonasi on raikasta – ilma vaihtuu kahden tunnin välein tuoreeseen
 • Kotonasi on oikea kosteusprosentti, jolloin kosteus ei kerry rakenteisiin
 • Takka syttyy helpommin ja palaa paremmin, mikä parantaa takan lämmöntuottoa
 • Paremmat suodattimet tekevät kotiin puhtaan tuoksun.
 • Asukkaiden ja talon sisäilmaoireilut häviävät (fyysiset oireet tai esim. kosteuden kertyminen rakenteisiin)
 • Uusi kone nostaa kotisi arvoa!

Ilmakas™-ilmanvaihtoremontti on turvallinen tapa tehostaa kotisi ilmanvaihtoa

Hoidamme ilmanvaihtoremontit avaimet käteen –periaattella. Remonttiin sisältyy aina myös säädöt ja mittaukset. Oikein toimiva ja säädetty ilmanvaihto ei aiheuta merkittäviä muutoksia ilmanpaineeseen. Suuret vaihtelevuudet ilmanpaineessa aiheuttavat ongelmia talon rakenteille ja huonontavat sisäilman laatua. Ilmanvaihdon säätäminen on aina ammattilaisen työtä. Remontin jälkeen ohjeistamme laitteiston käyttämisen.

Jos haluat saada kotisi sisäilman laadun selville, niin kutsu meidät maksuttomalle kuntokartoitukselle, koska se on nopein ja helpoin tapa selvittää ilmanvaihtosi nykytila. Kartoituskäynnin on tilannut jo yli 10 000 suomalaista omakoti- ja rivitaloasujaa! Pitkästä ja laajasta kokemuksestamme huolimatta kouluttaudumme jatkuvasti lisää, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin.

Tyytyväisten asiakkaidemme kertomaa

Toimiva ja varma ratkaisu parempaan ilmanvaihtoon

Toimiva

Ilmakas™ ei vaadi suuria remontteja eikä kallista investointia. Hinta on noin kolmannes koneellisen ilmanvaihdon kustannuksista. Ilmakas™ on edullinen myös käyttää ja ylläpitää.

Turvallinen

Ilmakas™ on ammattitaidolla kehitetty ja testattu, turvallinen tapa tehostaa kotisi ilmanvaihtoa. Ilmakas™ toimii myös kesällä, vaikka sisä- ja ulkolämpötila eivät eroa toisistaan.

Luotettava

Olemme tehneet yli 10 000 ilmanvaihdon kartoituskäyntiä, joten tietopääomamme on valtava. Kartoitamme kotisi ilmanvaihdon toimivuuden ja sen erityispiirteet, olipa kotisi millainen hyvänsä.

Tilaa kartoitus

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kartoitus. Kartoituksen jälkeen tiedät varmasti, toimiiko kotisi ilmanvaihto.

Lataa opas

Lataa maksuton ilmanvaihto-oppaamme ja lue miten turvallinen ja tehokas ilmanvaihto toimii.

Maksa osissa

Rahoituksen avulla maksat remontin joustavasti osissa alkaen 50 €/kk. Muista myös kotitalousvähennys!