Valikko Sulje

Asutko 30-80-luvun omakotitalossa?

 

Hengitätkö tietämättäsi terveydelle haitallista ilmaa?

 

Tiedätkö, mitä oireita epäpuhtaan ilman hengittäminen voi aiheuttaa?

 

Tilaa sisäilmatutkimus kotiisi – hinta vain 169 €!

Arviolta yli puolissa 30–80-luvun omakotitaloista on huono tai erittäin huono sisäilman laatu.

90 % näiden talojen asukkaista ei tiedä kärsivänsä huonosta sisäilmasta, koska huono sisäilma on näkymätön vihollinen. Sen aiheuttamat oireet tulevat usein esille vasta pitkän ajan kuluessa erilaisina terveysongelmina mm. hengitystieoireina.

Valitettavan usein ilmanvaihdon puutteista syntyviin ongelmiin puututaan vasta silloin, kun asukkaille on syntynyt terveydellisiä ongelmia tai rakenteissa on havaittu mikrobi- ja homevaurioita.

 

Tunnistamaton sisäilmaongelma ratkeaa helposti 3 vaiheessa

 1. vaihe on selvittää sisäilmatutkimuksella, onko kodissasi huono sisäilma.
 2. vaihe on korjata huonon sisäilman aiheuttaja. Yleensä kevyt ilmanvaihdon tehostaminen riittää, etkä tarvitse laajaa ja kallista remonttia.
 3. vaihe on nauttia raikkaasta sisäilmasta ilman huonon sisäilman aiheuttamia riskejä. Lue oireista ja riskeistä täältä.

 

Tyypillisiä huonon sisäilman oireita ovat esim.:

 • Hiilidioksidipitoisuus on korkea, mikä väsyttää ja alkaa särkemään päätä.
 • Ilmankosteus on korkea, koska ilma ei vaihdu riittävästi. Se aiheuttaa mikrobien kasvua rakenteissa ja tukkoisuutta hengityselimissä.
 • Erilaiset yhdisteet kulkeutuvat sisäilmaan ja sitä kautta hengitykseen, aiheuttaen pitkässä juoksussa pahimmillaan pysyviä sairauksia.

Sisäilmatutkimus kertoo viikossa, onko kotisi sisäilmassa parannettavaa. Mittaustulosten perusteella voidaan arvioida tarkemmin erilaisia menetelmiä sisäilman laadun parantamiseksi.

Sisäilmatutkimus on vaivattomampaa kuin ruoan laitto.

Lähetämme sinulle mittalaitteen, jonka käyttö on helpompaa kuin kännykän käyttäminen. Aseta laite ohjeiden mukaiseen paikkaan. Laite on valmiiksi mittausvalmiudessa ja se vain asetetaan ohjeiden mukaiseen paikkaan mittaamaan sisäilman laatua. 7 päivän kuluttua mittalaite pakataan takaisin kuljetuslaatikkoon ja laite lähetetään takaisin meille. Olemme maksaneet toimituskulut puolestasi jo etukäteen.

Saat tulosten perusteella raportin, jossa kerromme selkokielellä, onko kotisi sisäilmassa parantamisen varaa ja mitä suosittelemme sille tekemään.

Yli 10 000 tehtyä tarkastusta – voit luottaa asiantuntijuuteemme

Olemme tehneet vanhojen talojen ilmanvaihdon kuntotarkastuksia yli 10 000 kotiin. Koronavirusepidemian vuoksi teemme myös kattavia ja luotettavia sisäilmatutkimuksia, jotka eivät vaadi tutkimusvaiheessa ihmiskontaktia tai käyntiä paikan päällä.

Sisäilmatutkimus sisältää asiantuntijan laatiman selkokielisen analyysiraportin kotisi sisäilman laadusta ja sisäilman mittalaitteen vuokran mittausjakson ajaksi.

Sisäilmatutkimuksen tilaaminen ei sido sinua käyttämään muita Ilmakkaan palveluja.

Näitä asioita mittaamme asioita mittaamme

 • Radon: Maaperästä nouseva, keuhkosyöpäriskiä lisäävä hajuton ja väritön kaasu Lue lisää radonista
 • VOC-yhdisteet: esim. rakennusmateriaaleista erittyvät haihtuvat orgaaniset yhdisteet, mitkä aiheuttavat asukkaille mm. päänsärkyä ja ärsytystä
 • Hiilidioksidi: Liiallinen hiilidioksidin määrä sisäilmassa on hankala havaita mittaamatta. Liiallinen sisäilman hiilidioksidipitoisuus aiheuttaa väsymystä ja päänsärkyä.
 • Ilmankosteus: Liian kuiva huoneilma kuivattaa esim. limakalvoja ja liian kostea sisäilma aiheuttaa mikrobikasvua rakenteissa. Lue lisää sisäilman kosteudesta
 • Lämpötila: Vetoinen ja liian voimakas ilmanvaihto lisää lämmitystarvetta ja -kustannuksia. Tasainen lämpötila lisää asumisviihtyisyyttä.

Sisäilman laatu vaihtelee merkittävästi mm. sään, vuorokaudenajan ja kotona oleskelevien henkilömäärän mukaan. Siksi mittaamme kotisi sisäilmaa 7 vuorokauden ajan saadaksemme riittävän kattavan mittausdatan analysoitavaksi.

Edullinen hinta, laadukas ja asiantunteva palvelu!

7 vuorokauden mittaukseen perustuva sisäilmatutkimus, mittaustulosten analysointi sekä tutkimusraportti kustantaa vain 169 € (sis. alv 24 % ja toimitusmaksun).

Hyvitämme koko summan, jos kodissasi ilmenee tarve ilmanvaihdon tehostamisella ja tilaat meiltä ilmanvaihtoremontin yhden kuukauden kuluessa raportin laatimisesta.

Näin sisäilmatutkimus etenee

 1. Tutustu sisäilmatutkimuksen ehtoihin
 2. Täytä oheinen tilauslomake
 3. Toimitamme sisäilman mittalaitteen sinua lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Maksu suoritetaan Bussiennakkona noudon yhteydessä
 4. Mittalaitteen mukana toimitamme mittausohjeet
 5. Laite mittaa kotisi sisäilman laatua 7 vuorokautta
 6. Palauta mittari Matkahuollon kautta meille (toimituskulut maksettu)
 7. Saat mittaustulokset ja asiantuntijan suositukset kirjallisena raporttina

Ohjeellinen ilmanvaihtoremonttien toiminta-alueemme on esitetty ilmakas.fi sivun alapalkissa.

Sisäilmatutkimus voidaan suorittaa myös toiminta-alueemme ulkopuolella.

  Tilaa sisäilmamittaus alla olevalla lomakkeella.