Valikko Sulje

Ilmanvaihtoremontti hinta – kuinka paljon ilmanvaihtoremontti maksaa?

Tältä ilmanvaihtoremontti hinta -sivultamme löydät tietoa siitä, kuinka paljon ilmanvaihtoremontti maksaa tyypillisesti. Sanottakoon jo tässä vaiheessa, että nämä ovat vain suuntaa antavia hintoja, joita tekemämme ilmanvaihtoremontit ja ilmanvaihdon tehostamiset tyypillisesti ovat maksaneet.

Todellisuudessahan ilmanvaihtoremontin hinta on mahdotonta sanoa täysin tarkasti ennen kuntoarviokäyntiä. Siksi saat tarkan ja kiinteähintaisen tarjouksen aina vain kuntoarviokäynnin jälkeen. Suuntaa antavan hinta-arvion saat jo yhdellä puhelulla. Voit myös kokeilla laskea hinta-arvion omalle ilmanvaihtoremontillesi kätevällä laskurillamme.

Tutustu ”ilmanvaihtoremontin hinta” -laskuriin täältä.

Kuinka paljon ilmanvaihtoremontti maksaa?

Ilmanvaihtoremontin hinta vaihtelee 2 500–8 500 € välillä. Tähän väliin voisimme vielä selventää, että me teemme ilmanvaihtoremontteja vanhoihin taloihin, jotka on rakennettu 90-luvulla tai sitä ennen. Tällaisissa taloissa on usein painovoimainen ilmanvaihto tai koneellinen poistoilmanvaihto.

Me emme siis ensisijaisesti muuta esimerkiksi nykyistä ilmanvaihtojärjestelmääsi koneelliseksi. Emme myöskään suosittele sitä, koska se on erittäin kallis remontti, sillä se vaatii suuria rakennusteknisiä muutoksia ja remontteja kotiisi. Lisäksi koneellinen ilmanvaihto on harvoin turvallisin ilmanvaihto vanhoihin taloihin. Mikäli siis asut 90-luvulla rakennetussa tai sitä vanhemmassa talossa, meiltä löytyy erinomainen ratkaisu teidän kodin ilmanvaihdon parantamiseen!

Tutustu täältä palveluihimme kuluttajille tai taloyhtiöille.

Ilmanvaihtoremontin hinta määrittyy monen tekijän perusteella

1) Kerrosten määrä

Kerrosten määrä lisää hieman ilmanvaihtoremontin hintaa. Telinetyöt ja työturvallisuus on meille tärkeää ja hoidamme ne määräysten mukaisesti. Pelkkä kellarikerros ei yleensä kuitenkaan lisää hintaa.

2) Nykyinen ilmanvaihtojärjestelmäsi

Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen on kaikista edullisinta. Koneellisen poistoilmanvaihdon tehostaminen on muutamia satasia hinnakkaampaa, joten ero ei ole suuri!

3) Oleskelutilojen määrä ja niiden ulkoseinärakenteet

Mitä enemmän kodissasi on oleskelutiloja (makuuhuoneet, olohuoneet ym.), niin se lisää luontaisesti vaadittua työmäärää. Myös ulkoseinärakenne vaikuttaa työmäärään. Betoni ja tiili+villa+tiili -rakenteiden läpi on työläintä tehdä läpiviennit, kun taas puurunko on työllistää vähiten.

4) Siirtoilmanvaihtosäleiden määrä

Jos kotisi sisätilojen väliovet, kuten makuuhuoneen ovi on liian tiivis, niin siihen tulee asentaa siirtoilmasäle. Ovi on liian tiivis, jos sen alle ei jää vähintään 1,5 mm korkuista rakoa. Tarvittavien siirtoilmasäleiden määrä vaikuttaa suoraan ilmanvaihtoremontin hintaan.

5) Poistoilmanvaihdon tehostaminen

Mikäli myös poistoilmanvaihtoa on tehostettava, niin se lisää ilmanvaihtoremontin hintaa. Poistoilmanvaihtoa on tehostettava yleensä silloin, jos kotisi sisäilma tuntuu tunkkaiselta, pyykit kuivuvat hitaasti tai esimerkiksi pesuhuone tuntuu kostealta pitkään käytön jälkeen.

 

Ilmanvaihtoremontin hinta on siis aina tapauskohtainen, minkä takia pystymme sanomaan kiinteän hinnan vasta kartoituskäynnin päätteeksi. Voimme toki antaa jo puhelimitse hinta-arvion, mutta sillä hinnalla emme voi luvata vielä lopullista tarjousta. Lopullinen tarjous voi olla hinnaltaan tuon hinta-arvion ylä- tai alapuolella.

Miksi yksilöllinen hintatarjous on paras (ja ainut järkevä) vaihtoehto?

Yksilöllisen tarjouksen avulla saat parhaan lopputuloksen edullisimpaan hintaan. Syyt ovat selkeät:

Olemme tehneet yli 10 000 ilmanvaihdon kuntoarviota ja tuhansia remontteja. Tiedämme, kuinka paljon aikaa on varattava kuhunkin työvaiheeseen, jotta työ voidaan suorittaa laadukkaasti. Vaikka kokemuksemme vanhojen talojen ilmanvaihtoremonteista on pitkä, niin emme pysty silti arvioimaan ilmanvaihtoremontin työmäärää näkemättä kotiasi.

Kun arvioimme työmäärän paikan päällä, niin:

  • Osaamme suunnitella kotinne ilmanvaihtoon parhaiten soveltuvat parannukset
  • Osaamme varata riittävän määrän työaikaa, jotta pystymme tekemään työn huolella

Kuten tiedät, niin jokaisen luotettavan yrityksen toiminta on oltava kannattavaa. Tällä voimme varmistaa laadukkaan palvelun ja vastata myös mahdollisiin jälkikäteen tuleviin tarpeisiin. Se on myös meidän tehtävämme ja tällä haluamme tällä varmistaa, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä toimintaamme vielä vuosienkin päästä remontin valmistuttua. Pelkän puhelun perusteella voimme vain arvioida remonttitarvetta, mutta tarkemmat tarjoukset on laskettava paikan päällä.

Katso täältä asiakkaidemme kokemuksia tekemistämme ilmanvaihtoremonteista.

Ilmanvaihtoremontin hinta on siis aina yksilöllistä kohteesta riippuen. Me huomioimme talosi, tarpeesi ja budjettisi, kun laskemme sinulle tarjouksen.

Laske täältä hinta-arvio ilmanvaihtoremontille tai pyydä meidät suoraan kartoituskäynnille. Maksuttoman kartoituksen yhteydessä suunnittelemme remontin totetuttamista tarkemmin!