Valikko Sulje

Huippuimuri pitää ääntä – Mistä huippuimurin ääni johtuu?

Jos kotisi huippuimuri pitää häiritsevää ääntä, niin silloin huippuimurissa on jokin vialla.

Vika voi korjaantua yksinkertaisimmillaan huippuimurin huollolla ja puhdistamisella, kun taas laakerivikainen huippuimuri tulee korjata tai vaihtaa kokonaan. Yleensä suosittelemme vaihtamista, koska hintaero korjauksella ja vaihtamisella ei ole suuri.

Huippuimurin ääni on siis aina merkki siitä, että jotain tulee tehdä. Nykyaikaiset huippuimurit ovat niin kehittyneitä, että niistä ei pitäisi kuulua ääntä sisätiloihin. Erityisesti silloin on toimittava, jos normaali ja huomaamaton ilmanvaihdon tuottama ”humina” on muuttunut siten, että ilmanvaihdon äänen huomaa jatkuvasti.

Helpotus: korjaus ja huolto ovat edullisia toimenpiteitä

Jos huippuimuri pitää ääntä, niin käänny aina ammattilaisen puoleen, koska huippuimuriin liittyvät korjaukset ja huollot ovat verrattain edullisia toimenpiteitä. 

Tee-se-itse-tyyliset kokeilut voivat tulla äkkiä kalliiksi varsinkin, jos jokin menee vähänkään vikaan. Huippuimurissa yhdistyvät nimittäin sähkö, jännitteet, korkea paikka ja ilmanvaihdon toiminnan edellytys. Hoidamme huippuimurin kerralla kuntoon ja saat työlle aina takuun. Itse tehdyt viritykset sähkölaitteisiin eivät kuulu enää takuun ja vakuutusten piiriin.

Nykyaikaiset huippuimurit ovat myös pitkäikäisiä, mikä tekee huippuimureihin liittyvistä vaihto- ja korjaustoimenpiteistä todella edullisia, kun kulut jakaa laitteen koko toiminta-ajalle.

Tarkemmat toimintaohjeet omakotitaloasujille ja rivitaloasujille löydät artikkelin lopusta.

Mistä huippuimurin ääni johtuu?

Huippuimuri pitää ääntä oikeastaan kahdella eri tavalla. Molemmat niistä vaativat toimenpiteitä, mutta toinen voi hoitua kuntoon pelkällä siipien puhdistamisella.

1. Outo ja vinkuva ääni

Jos huippuimurin ääni muuttuu vinkuvaksi, niin se viittaa oikeastaan aina laakerivikaan. Kun laakerivika jatkuu riittävän kauan, huippuimurin moottori pysähtyy ja menee rikki. Vinkuva ääni on usein huippuimuriin liittyvä vikatilanne, joka vaatii korjaustoimenpiteitä. Huippuimuri tulee joko vaihtaa tai korjata. Joskus laakereissa voi olla myös väljyyttä tai ääni kuuluu ainoastaan kovilla nopeuksilla. Vinkuva ääni voi joskus johtua myös likaantuneista kanavaista tai ilmanvaihtoventtiileistä.

2. Aiempaa voimakkaampi humina

Jos huippuimurin pitämä ääni on voimistunut, niin silloin sen asetukset ovat pielessä. Teho on siis mitoitettu väärin kotisi kokoon nähden, jolloin ääni kantautuu ilmanvaihtokanavia pitkin sisätiloihin. Ongelmana voi olla myös siipien epäpuhtaudet, jotka tekevät moottorin pyörimisestä epätasaista. Epätasainen pyöriminen aiheuttaa voimakkaamman ja värisevän äänen, joka voi kantautua rakenteita pitkin sisätiloihin. Ilmanvaihtokanavat tulee myös puhdistaa vähintään 10 vuoden välein. Joskus ongelma korjaantuu IV-kanavien puhdistamisella.

Huippuimurin ääni voi muuttua myös silloin, kun liesikupu on vaihdettu. Tällöin muuntajasäädöt ovat voineet vaihtua, eikä tätä ole huomioitu riittävällä tavalla remontin yhteydessä.

Asutko omakotitalossa ja huippuimurin ääni on ongelma?

Tee näin: Ota meihin yhteyttä tämän lomakkeen kautta. Voit toki soitella meille myös Joonaksen numeroon 0447677177, koska hän vastaa omakotitaloihin liittyvistä ilmanvaihdon asioista!

Asutko rivitalossa ja huippuimurin ääni on ongelma?

Tee näin: Huippuimurin säätö ja korjaukset kuuluvat aina taloyhtiölle. Ota yhteyttä isännöitsijääsi ja linkitä esimerkiksi tämä artikkeli hänelle, niin helpotat isännöitsijän työtä! Taloyhtiöiden ilmanvaihdolliset asiat hoitaa Matti 0447160026.

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun olet ottanut meihin yhteyttä?

Jos ilmanvaihdon ongelma vaatii kartoituskäynnin tekemistä paikan päällä, tulemme tekemään sen täysin maksuttomasti. Kerromme sen jälkeen, missä vika on ja mitä sen korjaaminen maksaisi. Ostopäätöstä ei tarvitse tehdä heti, vaan voimme soitella kanssasi vaikkapa parin päivän päästä! Olemme tehneet kartoituksen yli 10 000 suomalaiseen kotiin.

Jos ongelma on selvä jo puhelimessa juteltuna eikä kartoitusta tarvita, kerromme hinnan ja tulemme sovittuna päivämääränä korjaamaan ilmanvaihdon kuntoon. Toki vasta sen jälkeen, kun olet hyväksynyt tarjouksen.

Olemme täysin laiteriippumaton toimija, joten emme kaupittele vain tiettyä keinoa parantaa kotisi ilmanvaihtoa. Tämä on tärkeimpiä tekijöitä, joka erottaa meidät muista. Jos huippuimuri pitää ääntä niin huippuimurin ääni ei korjaannu aina samoilla toimenpiteillä ja/tai laitteilla. Annamme sinulle aina mielestämme parhaan ehdotuksen, miten korjaisimme ongelman, jos kyseessä olisi oma kotimme.

Täytä kartoituspyyntölomake, niin olemme sinuun yhteydessä 1-2 arkipäivän sisään.