Valikko Sulje

Pertti ja Raija Meronen: ”Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun!”

Pertti ja Raija Meronen asuvat Valkeakoskella Raijan lapsuudenkodissa. Pariskunta on vuosien varrella remontoinut taloaan laajasti. Ilmanvaihtoremontti sai alkunsa tunkkaisen tuntuisesta huoneilmasta ja epätasaisesta lämmöstä. Ratkaisu tilanteeseen oli ILMAKAS™.

Pertti ja Raija Merosen omakotitalo valmistui vuonna 1943. Talossa asuivat aiemmin Raijan vanhemmat. Heidän muutettuaan kerrostaloon muuttivat Raija ja Pertti Raijan taloon vuonna 1994. Pertti on ammatiltaan maalari ja kätevä käsistään. Pariskunta onkin vuosien varrella remontoinut taloa laajasti.

Ikkunaremontti vaikutti luonnolliseen tuloilmaan

Ilmanvaihtojärjestelmän remontti sai alkusysäyksensä ikkunaremontista. Uudet ikkunat ovat alkuperäisiä ikkunoita huomattavasti tiiviimmät. Remontin jälkeen Pertti ja Raija havaitsivat, ettei ilma kiertänyt enää entiseen malliin ja huoneilma muuttui tunkkaiseksi.

– Tykkäsin vanhoista ikkunoista kovasti, enkä olisi halunnut vaihtaa niitä. Huomasimme kuitenkin, että ikkunoiden lämmönhukka alkoi olla iso ja niistä veti. Uusien ikkunoiden myötä tuli taloon todella lämmintä ja vedon tunne lakkasi. Emme aluksi ymmärtäneet, ettei ilma kulkenutkaan enää samalla tavalla kuin ennen ikkunaremonttia, Raija muistelee.

Ikkunaremontin myötä luonnollisen tuloilman liikkuminen muuttui ja ilma alkoi tuntua tunkkaiselta. Tunkkaisuus puolestaan sai aikaan väsymyksen tunnetta sekä päänsärkyä. Tilanteeseen haluttiin löytää ratkaisu. Pariskunnan tytär huomasi Ilmakkaan mainoksen ja välitti sen eteenpäin Raijalle, joka puolestaan otti yhteyttä Ilmakkaaseen.

Yhden päivän työ

“Matti tuli tänne aamulla ja illalla oli valmista. Hän oli hyvin asiallinen ja teki työnsä siististi.”

Ilmakkaan edustaja tuli käymään ja sopivaa ratkaisua mietittiin yhdessä. Edustaja esitteli ILMAKAS™ -ratkaisun toimintaa sekä vaikutuksia. Sopimukseen ilmavaihtoremontin toteutuksesta päästiin.

– Ilmakkaan Matti totesi, että kaikista parhaiten ilma kiertää saunassa. Ilmanvaihto oli saatava kuntoon, sillä halusimme jatkaa tässä asumista. Ilman ilmanvaihtoremonttia olisi kotona asuminen kuitenkin alkanut olla hiljalleen jo terveysriski, Raija kertoo.

Itse remontti oli yhden päivän työ. Pariskunnalle jäi hyvin positiivinen kuva Ilmakkaan työskentelystä. Ilmakas saa heiltä kiitosta tekemästään hyvästä työstä.

– Matti tuli tänne aamulla ja illalla oli valmista. Hän oli hyvin asiallinen ja teki työnsä siististi, Raija kiittelee.

”Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun!”

“Ilma on raikkaampaa, se on se suurin asia.”

Remontin valmistuttua ovat sen vaikutukset olleet tuntuvat. Ilmanlaatu on pariskunnan mukaan parantunut huomattavasti. Koko talo on lattiasta kattoon aiempaa tasalämpöisempi. Myös takka vetää paremmin. Aiemmin vaivanneet väsymyksen tunne sekä päänsäryt ovat jääneet pois.

– Ilma on raikkaampaa, se on se suurin asia. Lämpökään ei ole enää vain katossa koko ajan, vaan huoneet ovat tasalämpöisempiä. Minä nukun paljon paremmin, Raija kuvailee.

– Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun!

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kuntokartoitus