Valikko Sulje

Ilmakas onnistui ratkaisemaan ilmanvaihto-ongelmat

Wickströmin perhe asuu Tampereella vuonna 1969 rakennetussa omakotitalossa. Tunkkainen sisäilma oli jo vuosien ajan ollut asumisen ongelmana, ja Wickströmit päättivät ryhtyä toimiin tilanteen helpottamiseksi. Ilmakas tarjosi ratkaisun, joka sopi perheen kotiin. Remontin jälkeen huoneilma on raikastunut.

– Perheeseemme kuuluu minun lisäksi mieheni Riku, puolitoista vuotias tyttäremme Nelli ja Lilli-kissa. Kotimme on yksitasoinen, tiiliverhoiltu omakotitalo, jossa on asuinneliöitä 150. Tämä on mieheni lapsuudenkoti, ja me muutimme tähän vuonna 2014, Susanna Wickström kertoo.

“Eron huomaa selkeästi. Kun tulemme päivän jälkeen kotiin, on kotimme ilma raikas. Tunne on erilainen kuin aiemmin.”

Ilmanvaihto-ongelmat olivat vaivanneet kotia jo vuosikymmenien ajan. Aikoinaan talon alkuperäiset ilmanvaihtoaukot piti tukkia, koska koti oli liian vetoisa. Sittemmin ilma muuttui tunkkaiseksi erityisesti makuuhuoneissa. Talviaikaan ikkunoiden alaosat huurtuivat, eikä takkakaan vetänyt kunnolla.

Kolme tarjousta – Ilmakkaalta toimiva ratkaisu

Suunnitteluvaiheessa Wickströmit kävivät läpi kolmen eri yrityksen ilmanvaihtoratkaisut.

– Olimme jo sopineet yhden yrityksen kanssa remontin tekemisestä. Yrityksen työmiehet saapuivat sovittuna päivänä kotiimme ja totesivat, etteivät voi tehdä remonttia meidän kodissamme. Syynä olivat kotimme suuret ikkunat, joiden yläosaan heidän ilmanottomenetelmänsä ei sopinut, Susanna muistelee.

Wickströmit ryhtyivät etsimään muita vaihtoehtoja internetistä. Lopulta kaksi yritystä tuli esittelemään ratkaisujaan. Toinen niistä oli Ilmakas.

– Toisen yrityksen esitys oli epävarmaa, eikä heillä ollut mukanaan havainnollistavia laitteita. Ilmakas kuitenkin vakuutti. Yritys ja laitteet esiteltiin hyvin. Ilmanvaihto tutkittiin perusteellisesti savun avulla. He kiertelivät ja katselivat kotiamme. Tuli sellainen olo, että he tietävät, mitä tekevät, Susanna kiteyttää.

Remontin jälkeen ei tarvinnut tehdä suursiivousta

Ilmakas asensi Wickströmien kotiin tulo- ja siirtoilmanvaihdon. Makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen asennettiin tuloilmalaitteet ja välioviin siirtoilmasäleet. Kodin poistoilmanvaihto tarkistettiin ja sen todettiin olevan kunnossa, joten siihen ei tehty muutoksia.

– Remontin teki Ilmakkaan työntekijä joulukuun puolivälissä kahden päivän aikana. Hänellä oli iso urakka päästä läpi tiiliverhoilusta. Ensimmäisenä päivänä tehtiin läpiviennit ja asennettiin laitteet. Toisena päivänä hoidettiin kuntoon sähköpuoli, Susanna kertoo.

Yhteistyö sujui Susannan mukaan mallikkaasti. Hän oli tyttärensä kanssa kotona miltei koko remontin ajan, eikä remontti juurikaan vaikuttanut asumiseen.

– Esitöitä meiltä vaadittiin hyvin vähän. Tiesimme etukäteen ne paikat, joihin laitteet tulivat, ja siirsimme vain tavarat niistä kohdista pois. Työntekijä teki siistiä jälkeä. Hänellä oli koko ajan imuri vierellä, jotta kotiimme tulisi mahdollisimman vähän pölyä. Remontin jälkeen ei tarvinnut tehdä suursiivousta, ja saimme työstä myös kotitalousvähennyksen, Susanna sanoo tyytyväisenä.

Kodin ilma on raikastunut

Lopputulos on Susannan mukaan hyvä, ja laitteet ovat melko huomaamattomia.

– Ainoa muutos edelliseen on se, että laitteen eteen ei voi laittaa verhoa. Laitteet ovat meillä kuitenkin sellaisissa paikoissa, että ne istuvat paikoilleen hyvin. Veljeni luuli olohuoneen ilmanvaihtolaitetta kaiuttimeksi, Susanna nauraa.

Kodin ilmanlaadussa on tapahtunut suuri muutos. Makuuhuoneiden ilma on parantunut, eivätkä ikkunat huurru pakkasilla.

– Eron huomaa selkeästi. Kun tulemme päivän jälkeen kotiin, on kotimme ilma raikas. Tunne on erilainen kuin aiemmin. Takkakaan ei savuta enää niin herkästi sisälle. Suosittelen Ilmakasta muillekin. Meillä on kokemusta muista yrityksistä, mutta tämä ratkaisu vaikutti ehdottomasti parhaimmalta, Susanna päättää.

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kuntokartoitus