Valikko Sulje

Ilmakas toi helpotuksen terveysongelmiin

Huono sisäilma

Tuula ja Reima Lias asuvat Jyväskylässä Palokassa vuonna 1975 valmistuneessa omakotitalossaan. Huono sisäilma aiheutti Tuulalle terveysongelmia, ja myös pariskunnan aikuiset lapset huolestuivat kodin ilmanlaadusta. Ilmakas teki kotiin ilmanvaihtoremontin, jonka myötä kodin ilma on raikastunut. Myös Tuula on saanut helpotusta oireisiinsa.

– Asumme mieheni Reiman kanssa kaksistaan, lapset ovat jo maailmalla. Tämä talo on rakennettu vuosina 1974-75 talkootyönä. Talossamme on kolme makuuhuonetta, olohuone ja keittiö, Tuula kertoo.

Tuulan ja Reiman kodissa on viime aikoina tehty paljon erilaisia remontteja, ja syksyllä 2016 myös ilmanvaihto uusittiin Ilmakkaan toimesta.

Talo ja asukkaat oireilivat

“Jos Ilmakas ei olisi tullut kertomaan meille ratkaisuistaan, niin emme olisi varmaan tähän päivään mennessä tehneet tätä remonttia.”

Tuula on viettänyt eläkepäiviä kymmenisen vuotta. Jo työelämässä hän sai oireita huonosta sisäilmasta. Viimeisen kolmen vuoden aikana oireet kuitenkin pahentuivat myös kotona.

– Keittiössä ja olohuoneessa istuessa haistoimme maatuneen hajua erityisesti keväisin ja syksyisin. Minulla alkoi olla oireita, jotka tuntuivat silmissä ja hengityksessä. Menin äitini luo pahimpina aikoina. Lopulta jouduin myös sairaalaan muutamaksi päiväksi, Tuula kertaa.

Ilmakas otti pariskuntaan yhteyttä ja tuli lopulta käymään heidän kotonaan. Sopimus ilmanvaihtoremontista tehtiin elokuussa 2016.

– Jos Ilmakas ei olisi tullut kertomaan meille ratkaisuistaan, niin emme olisi varmaan tähän päivään mennessä tehneet tätä remonttia. Minun tilanteeni ratkaisi sen, että päätimme lähteä remonttiin. Asia esiteltiin meille hyvin. Monesti sanotaan, että nainen jää suunnittelussa sivuun, mutta näin ei käynyt meillä, Tuula kertoo tyytyväisenä.

Nopea remontti – lopputuloksena raikas sisäilma

“Nyt hengitys kulkee paremmin, saan nukkua yöni hyvin ja herätä virkeänä aamulla.”

Ilmakas asensi pariskunnan kotiin tulo- ja siirtoilmanvaihdon. Työntekijät olivat Tuulan mukaan mukavia ja reippaita. Tuulalle ja Reimalle kerrottiin remontin etenemisestä, ja työntekijät vastasivat mielellään pariskunnan kysymyksiin. Reima seurasi remontin etenemistä kiinnostuneena.

– Meille asennettiin neljä tuloilmalaitetta, kolme makuuhuoneisiin ja yksi olohuoneeseen. Lisäksi välioviin asennettiin siirtoilmasäleet. Kodin poistoilmanvaihto tarkistettiin ja sen todettiin olevan kunnossa, joten siihen ei tehty muutoksia. Remontin aikana talo pysyi siistinä, eikä meillä ole mitään valittamista yrityksen toiminnasta. Sovituista asioista pidettiin kiinni, ja saimme remontista myös kotitalousvähennyksen, Tuula kiittelee.

Tuula kertoo odottaneensa remontin kestävän kolme päivää, mutta työt etenivät nopeasti, ja remontti valmistuikin puolessatoista päivässä. Lopputulos miellyttää silmää, ja terveysoireet ovat helpottuneet.

– Olin aiemmin hirveän väsynyt. Nyt hengitys kulkee paremmin, saan nukkua yöni hyvin ja herätä virkeänä aamulla. Myös paineen tunne rinnasta on hävinnyt. Lapsemmekin ovat täällä käydessään sanoneet, että ilma on nyt raikasta, Tuula hymyilee.

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kuntokartoitus