Valikko Sulje

Tauno Mällinen: ”Ilman laatu on nyt parempaa!”

Jyväskyläläinen Tauno Mällinen asuu 1950-luvulla rakennetussa omakotitalossa. Tauno on vuosien saatossa remontoinut ja laajentanut taloa. Yksi viimeisimmistä remonteista on keväällä 2016 tehty ilmanvaihtoremontti, jossa kotiin asennettiin ILMAKAS™ -ilmanvaihtoratkaisu. Taunoa aiemmin vaivannut krooninen nuha on remontin myötä vähentynyt ja Taunon pojan unenlaatu parantunut.

Ilmanvaihtoremontti sai alkunsa Taunon pojan aloitteesta. Hän koki, että huoneilmassa oli huono nukkua ja piti siksi nukkuessaan takan peltejä auki. Myös Tauno itse havaitsi, että oltuaan muutaman päivän pois kotoa, oli ilma palatessa hieman tunkkaisen tuntuista.

“Olen tykännyt tästä! Aiemmin kun aamulla heräsi, niin sitä piti niistellä jonkin aikaa. Nyt olo ei ole enää samalla lailla nuhainen.”

– Ilmakkaalta soitteli yksi kaveri ja sitten sovittiin, että hän tulee käymään. Käynnin yhteydessä päätimme, että tehdään remontti, Tauno muistelee.

”Asentajat olivat mukavia”

Tauno asensi itse ilmanvaihdon siirtoilmasäleet välioviin. Siirtoilmasäleiden asentaminen olisi oikeasti kuulunut Ilmakkaan tekemään kokonaisuuteen, mutta Tauno halusi asentaa ne itse. Tauno oli työn toteutuksen aikana kotona ja seurasi Ilmakkaan asentajien työskentelyä.

– Siinähän ei mennyt kuin reilu päivä. Olin itse koko ajan mukana seuraamassa remontin etenemistä, eikä minulla ole mitään moittimista Ilmakkaan työskentelyn suhteen, Tauno kertoo.

– Asentajat olivat mukavia. Juttelimme siinä työn lomassa kaikkea ja juotiin jopa kahveetkin, Tauno hymyilee.

”Ilman laatu on nyt parempaa!”

Ilmanvaihtoremontin jälkeen on järjestelmä toiminut Taunon mukana hyvin. Kaksi muuntajaa rikkoontui remontin valmistumisen jälkeen, mutta Tauno sai uudet tilalle nopeasti postitse. Remontilla on ollut Taunoa vaivanneeseen nuhaiseen oloon positiivinen vaikutus.

– Olen tykännyt tästä! Aiemmin kun aamulla heräsi, niin sitä piti niistellä jonkin aikaa. Nyt olo ei ole enää samalla lailla nuhainen. Ei nuhani aivan kokonaan lähtenyt, mutta olo on kuitenkin helpottanut. Myös poika kehuu, että nyt on mukavampi nukkua, Tauno sanoo.

– Ilman laatu on nyt parempaa!

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kuntokartoitus