Valikko Sulje

”Päädyimme Ilmakkaaseen tehokkaan ja taloyhtiölle helpon kokonaisratkaisun ansiosta”

Espoon Latokaskessa sijaitseva asunto-osakeyhtiö Huhtakoukku 10 on 1980- luvun alussa rakennettu paritaloyhtiö. Taloyhtiön kaikkiin asuntoihin on alkuperäisen painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamiseksi asennettu IlmakasTM-ilmanvaihtoratkaisu. Ratkaisu asennettiin ensin pilottina yhteen asuntoon, jonka jälkeen toimivaksi todettu ratkaisu otettiin käyttöön kaikissa muissakin asunnoissa.

Paritaloyhtiössä on yhteensä kahdeksan asuntoa. Koska kyseessä on hieman vanhempi taloyhtiö, ei sen alkuperäinen, painovoimainen ilmanvaihto riitä enää täyttämään nykypäivän ilmanvaihtoon liittyviä standardeja. Painovoimaisessa ilmanvaihdossa myös talon ikääntyminen ja siihen mahdollisesti tehtävät remontit aiheuttavat usein erilaisia ongelmia sisäilman laatuun.

– Ensimmäinen kommentti tuli anopilta. Hänen mielestään meiltä tulleet tavarat ja vaatteet haisivat vähän tunkkaisilta. Itse olimme panneet merkille lähinnä sen, että olimme todella väsyneitä melkein joka päivä ja päätä särki usein. Aamuisin oli todella vaikea herätä, muistelee Joonas Tanninen, yksi taloyhtiön asukkaista.

– Anopin kommentin jälkeen aloimme hieman yhdistellä asioita ja päätimme ryhtyä tutkimaan ilman laatua. Pyysimme asuntoon ilmanlaatumittauksen. Sitä kautta huomasimme, että hiilidioksidiarvot olivat hyvin korkeat ja pomppasivat varsinkin yöllä todella ylös. Aloimme miettiä vaihtoehtoja ilmanlaadun parantamiseksi, Joonas jatkaa.

“Ilmakkaan asiakaspalvelu oli erittäin hyvää, ammattitaitoista ja asiakkaan huomioonottavaa kaikissa tilanteissa kartoituskäynneistä toteutukseen asti.”

Tehokas ja helppo kokonaisratkaisu

Joonas ja hänen puolisonsa tutkivat, millaisia vaihtoehtoja markkinoilla olisi tarjolla. Koneelliseen ilmanvaihtoon vaihtaminen olisi ollut hyvin kallista ja siinä olisi ollut omat riskinsä myös soveltuvuuden osalta. IlmakasTM-ilmanvaihtoratkaisu osoittautui heidän mielestään edistyksellisimmäksi ja hinta-laatusuhteeltaan parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Myös asennuksen helppous vakuutti.

– Pyysimme tarjouksen, ja he tulivat esittelemään järjestelmänsä toimintaa. Esittely oli hyvin kattava, ja se vakuutti meidän lisäksemme kokonaisuudessaan myös taloyhtiön hallituksen. Meidän asuntomme toimi ikään kuin pilottikohteena, Joonas sanoo.

– Päädyimme Ilmakkaaseen tehokkaan ja taloyhtiölle helpon kokonaisratkaisun ansiosta, toteaa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kemppainen.

”Voin lämpimästi suositella Ilmakasta myös muille vastaaville kohteille”

Asennus oli valmis Joonaksen ja hänen perheensä asunnossa vajaassa kahdessa päivässä. Ilmanvaihtoratkaisun tarkoitus on tehostaa painovoimaista ilmanvaihtoa siten, että tulo-, poisto- ja siirtoilmanvaihto toimivat keskenään optimaalisesti. Asennus ja sen lopputulos olivat Joonaksen perheen asunnossa niin onnistuneet, että samanlainen ilmanvaihtoratkaisu asennettiin myös kaikkiin muihin taloyhtiön asuntoihin.

– Nykyään anoppi on sitä mieltä, että ilma on tänne tullessa huomattavasti raikkaampaa, eikä sisään kävellessä tule enää seinää vastaan. Sen huomaa kyllä itsekin. Tärkein hyöty onkin ollut sisäilman merkittävä paraneminen. Unen laatu on parantunut, eikä enää tarvitse lähteä joka aamu väsyneenä töihin, Joonas summaa.

– Ilmakkaan asiakaspalvelu oli erittäin hyvää, ammattitaitoista ja asiakkaan huomioonottavaa kaikissa tilanteissa kartoituskäynneistä toteutukseen asti, Tuomas sanoo.

– Kokonaisurakka, tuotteet ja palvelu olivat kaikki täydellistä. Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään pahaa sanottavaa, enkä myöskään ole kuullut taloyhtiön muilta osakkailta negatiivista palautetta urakasta. Voin suositella Ilmakasta lämpimästi myös muille vastaaville kohteille, Tuomas päättää.

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kuntokartoitus